5 продуктів, які допомагають зменшити біль при артриті

За даними Центрів з контролю і профілактики захворювань, артрит вражає майже 55 мільйонів дорослих американців. Існує більше 100 різних форм артриту і відносних захворювань. Найбільш поширеними типами є остеоартрит (ОА), ревматоїдний артрит (РА), псоріатичний артрит (ПСА), фіброміалгія і подагра.

Існує один спільний знаменник між усіма ними: біль в суглобах. Біль, тупий, пекучий, пульсуючий біль в суглобах. Той, хто страждав від цього стану, може засвідчити, що біль в суглобах є одним з найгірших видів болю з усіх існуючих. Запалення пересічних кісток, хрящів і зв’язок визначає болі, пов’язані з артритом.

«Нехай їжа буде твоїм ліками, а медицина — твоєю їжею». — Гіппократ

Згідно WebMD, рецептурні препарати для лікування артриту діють приблизно на 2 з кожних 3, які страждають на артрит. Найгірше це витрати: «… ліки дорогі, — заявляє WebMD, — вони коштують від 1000 до 3000 доларів на місяць».

В результаті цих непомірних витрат на рецептурні ліки багато людей похилого віку звертаються до високих доз ліків, що відпускаються без рецепта (наприклад, нестероїдних протизапальних засобів, аспірин), які, як відомо, викликають проблеми зі здоров’ям, починаючи від головного болю і запаморочення до печінкової недостатності. Візьміть до уваги той факт, що багато людей похилого віку мають фіксований дохід, і це викликає безліч проблем.

Можливо, найреальніший спосіб впоратися з болем у суглобах — через харчування. За даними Брісбенської клініки дієтології, «Дієта була рішучою причиною і лікуванням багатьох форм артриту. На жаль, цей аспект часто не береться до уваги і недооцінюється».

1. Яблука

Яблука завантажені двома потужними біофлавоноїдами, кверцетином і рутином. Обидва перешкоджають вивільненню гістаміну; захищають організм від запалення; підвищують циркуляцію крові і зміцнюють здоров’я клітин.

Інші відмінні джерела кверцетину та рутину включають ромашковий чай, селеру, каперси, цитрусові (апельсин, грейпфрут, лимон, лайм), журавлину, зелений перець і цибулю.

2. Мигдаль

Зробіть його другим НЕ м’ясним джерелом! Мигдаль є найбільш поширеним джерелом вітаміну Е в кількості 7,3 міліграма (мг) на унцію. Вітамін Е допомагає стабілізувати клітинні мембрани і разом з цинком сприяє зростанню хряща.

Іншими джерелами вітаміну Е є шпинат, солодка картопля, авокадо, зародки пшениці, пальмова олія, гарбузовий горіх і насіння соняшнику!

3. Холодноводні види риби

Холодноводні види риби містять велику кількість омега-3 жирних кислот, які володіють потужними протизапальними властивостями. Омега-3 містять ейкозапентаєнову кислоту (EPA) і докозагексаєнову кислоту (DHA), також відомі як морські жирні кислоти. EPA і DHA пригнічують запальну реакцію організму, впливаючи на імунні клітини і ферменти, що беруть участь в ньому.

Це лосось, тунець, сардини і скумбрія. Вегани і вегетаріанці можуть знайти омега-3 через лляне насіння, насіння чіа, сою, капусту та інші рослинні джерела.

4. Яйця

Білок в яйцях може значно підвищити рівень триптофану в крові. Триптофан є будівельним блоком серотоніну; хімічна речовина мозку, яка стабілізує настрій і підвищує больовий поріг. Триптофан також підвищує рівень ендорфінів в мозку і організмі!

Сир, лосось і індичка також є відмінними джерелами триптофану. Веганські і вегетаріанські страви включають горіхи і насіння, ананаси і тофу.

5. Ягнятина

Ягнятина є відмінним джерелом цинку, найважливішого мінералу з багатьма функціональними ролями в організмі людини. За даними Асоціації, «дослідження показують значно нижчі рівні цинку у людей з ревматоїдним артритом в порівнянні з людьми без нього». Люди, чиї тести виявили «найнижчі рівні (цинку)», мали тенденцію до погіршення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів