Лікарі пояснили, чому категорично не можна вживати протерміновані каші

Каша, приготована зі старої крупи з вичерпаним терміном придатності, може викликати появу ракових клітин в організмі, повідомила лікар.

Терапевт Ганна Білоусова, попередила про небезпеку страв зі старих круп. Спеціаліст зазначила, що в крупі, виготовленій позаминулого року відбувається процес згіркнення жирів.

«Згіркнені жири здатні принести купу шкоди, аж до підвищення ризику розвитку раку», – констатувала терапевт.

За словами експерта, визначити такі жири не важко: їм властивий специфічний запах і неприємний смак. Але згірклість – це не просто зіпсовані смакові якості. Жир гіркне через контакт з киснем при неправильному зберіганні, при цьому здійснюється окислювальний процес, який змінює його хімічний склад: в жирі утворюються токсичні для людського організму сполуки, які не руйнуються при тепловій обробці. Є дані про те, що вживання згірклої олії в їжу руйнує людині печінку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів