Лікарі назвали простий спосіб знизити артеріальний тиск 

Як знизити тиск без таблеток: 5 перевірених способів

Підвищений артеріальний тиск створює серйозну загрозу здоров’ю і життю пацієнта, оскільки змушує працювати серце швидше і менш ефективно. Якщо стан ігнорувати, то в майбутньому це може привести до серцево-судинних захворювань і викликати інфаркт або інсульт.

Не секрет, що гіпертензія тісно пов’язана з такими факторами способу життя, як надмірна вага і куріння. Усунення цих причин зазвичай досить ефективно допомагає боротися з підвищеним тиском, однак, як стверджують медики, є ще один простий спосіб, який допоможе впоратися з захворюванням. Йдеться про звичайну воду.

За словами лікаря Стівена Сінатри, питна вода здатна ефективно знизити високий тиск. «По-перше, коли ви не п’єте достатньо води, ваше тіло намагається забезпечити себе необхідною кількістю рідини, утримуючи натрій. Натрій – це “страховка” для вашого організму на випадок зневоднення, однак, як відомо, велика його кількість в крові підвищує тиск», – пояснив він.

«У той же час зневоднення змушує ваше тіло поступово закривати деякі з капілярних русел. А коли вони закриваються, в судинах створюється більший тиск, в результаті чого кров’яний тиск підвищується. Таким чином, один з кращих способів природним способом знизити його – випивати достатню кількість рідини », – додав Сінатра.

Лікар зазначив, що для отримання від води максимальної користі для здоров’я, необхідно випивати від восьми до десяти склянок на день.

«Однак не перестарайтеся», – попередив медик. Щоб переробити випиту кількість рідини, тілу потрібен деякий час. Якщо пити занадто багато води, можна перевантажити нирки і травну систему.

«Якщо у вас серцева недостатність, проблеми з нирками або ви приймаєте діуретики, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж збільшувати споживання води. Також не варто забувати, що гіпертонія, діабет і стрес послаблюють здоров’я нирок», – пояснив Сінатра.

Серед інших чинників, здатних знизити артеріальний тиск, лікарі виділяють знижене споживання солі і кофеїну, заняття спортом, відмову від куріння, збільшення в раціоні кількості овочів і фруктів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів