Спеціалісти розповіли, чим небезпечний кондиціонер

Кондиціонери – дійсно небезпечні пристрої, які можуть викликати загострення або появу проблем опорно-рухового апарату і застудних захворювань. Чому?

Людина гуляє по спеці, її тіло розігріте, шкіра зволожена. І ось вона заходить в приміщення з працюючим кондиціонером: їй приємно, вона відчуває прохолоду. А тим часом спітніла шкіра і розпалені м’язи швидко остигають і реагують напругою і болем. Не випадково вечірнє похолодання настає поступово – живі організми повинні встигнути адаптуватися.

Є теорія «летючих вірусів», яка говорить про те, що кондиціонери сприяють розмноженню вірусів. Так це чи ні, сказати точно не можна. Але те, що пересушене холодне повітря не приносить користі дихальній системі – це факт! Біофільтри за інструкцією потрібно міняти раз в три місяці. Згадайте, коли ви в останній раз бачили працівника, що займається кондиціонером?

Віконні кондиціонери забезпечують приплив кисню в приміщення. Але ми частіше стикаємося з тими моделями, які просто переганяють одне і те ж повітря всередині приміщення, охолоджуючи його і роблячи більш сухим. Концентрація кисню в повітрі і в вашій крові знижується.

Всім відомий факт, що легше застудитися під кондиціонером влітку, ніж взимку. Починаючи з півроку, діти більш схильні до застудних захворювань, тому потрібно бути подвійно уважними.

Якщо ви опинилися в приміщенні з працюючим кондиціонером, прийміть запобіжні заходи:

  • Знайдіть таке місце, де потік холодного повітря не досягає вас безпосередньо
  • Увімкніть кондиціонер в сусідній кімнаті і відкрийте двері, щоб холодне повітря поступово заповнювало приміщення
  • Одягайтеся тепліше ⠀
  • У машині направте потік холодного повітря в сторону або перекрийте його на своєму боці.
  • Викличте майстра і замініть фільтри.

Джерело

Поділись


Новини партнерів