8 літніх ягід, які допоможуть швидко схуднути

Якщо ви хочете швидко схуднути, варто зробити вибір на користь ягід. Вони легко засвоюються і не перевантажують організм. У цій статті ми поділимося з вами списком найкорисніших ягід для втрати ваги. З ними можна скинути зайві кілограми і одночасно отримати хороше поєднання поживних речовин.

Полуниця

Ароматна і смачна полуниця може стати чудовою альтернативою солодким десертам. Ця ягода переповнена корисними мікроелементами, виводить з організму шкідливі солі і зайву рідину. Свіжа полуниця живить клітини організму і сприяє швидкому спалюванню жирів. Не дарма на її основі придумано безліч дієт для швидкого схуднення.

Тому, якщо є бажання швидко і при цьому смачно худнути, регулярно влаштовуйте розвантажувальні дні з полуницею. При дієтичному режимі харчування можна з’їдати в день до 1-1,5 кг свіжих ягід. А для ще більшої ефективності при цьому краще пити багато води або зеленого чаю, звичайно ж, без додавання цукру.

Барбарис

У складі барбарису міститься цілий комплекс корисних речовин, які не тільки насичують організм вітамінами, але і допомагають йому спалювати жири. Кислі ягоди барбарису вважаються одними з найбільш низькокалорійних, тому і рекомендовані для включення в раціон багатьма дієтологами.

Якщо вам не до смаку кислота цих ягід, готуйте з барбарису відвари, чаї та настої. Можете також додавати ягоди барбарису в улюблені низькокалорійні десерти, готувати на їх основі морси і освіжаючі літні коктейлі. Такі смачні напої та страви допоможуть не тільки в боротьбі із зайвими кілограмами, а й дозволять очистити організм від шлаків.

Суниця

Жінки, які намагаються схуднути, повинні включити в свій раціон цю літню ягоду. За своїм складом суниця вважається джерелом вітамінів, мікроелементів і клітковини. Ароматна ягода також багата залізом, завдяки чому робить позитивний вплив на процеси кровотворення і роботу серцево-судинної системи. Крім корисного складу суниця істотно прискорює обмінні процеси в організмі.

Введення цієї ягоди в раціон при схудненні сприяє більш інтенсивному скиданню зайвої ваги. Якщо ви хочете бути в формі і виглядати прекрасно, додайте в раціон цю смачну лісову ягоду.

Малина

Про те, що влітку потрібно їсти якомога більше малини, всі з нас чули з раннього дитинства. Ця соковита і ароматна ягода вважається одним з найкращих засобів в лікуванні вірусних захворювань і застуди. Але виявляється, що цим користь малини не обмежується. Крім того, що ягода переповнена важливим для організму вітаміном С, в ній містяться і великі запаси мікроелементів, які прискорюють процес розщеплення жиру.

Свіжі ягоди малини не підвищують рівень цукру в крові, тому можуть стати найсмачнішим сезонним частуванням для діабетиків. Одна жменька малини здатна одночасно і утамувати відчуття голоду, і посприяти скиданню зайвих калорій. А що може бути краще в умовах жорсткої дієти?

Ожина

Ожина є рекордсменом за вмістом органічних кислот, вітамінів, пектинів і корисних мікроелементів. Смачна кисло-солодка ожина сприяє нормалізації травлення, має ефективну протизапальну і ранозагоювальну дію. Але крім всіх цих властивостей ожина особливо цінна як продукт для схуднення. Звичайно, більше користі організму принесуть саме свіжі ягоди.

Їх можна додавати в улюблені фруктово-ягідні салати, смузі і коктейлі. Якщо ви дотримуєтеся правильного і дієтичного харчування, можете на основі ожини приготувати також смачні соуси і десерти. Страви з її додаванням виходять дуже смачними і цікавими.

Вишня

Виявляється, що і ця соковита і кислувата ягода вважається ефективним засобом, який може значно знизити калорійність страв. Крім мінімальної кількості калорій вишня також здатна збагатити організм унікальними мінералами і вітамінами. Вишня містить корисні речовини, які не можна зустріти в інших ягодах. У ній є пігменти і пектини, фруктоза і глюкоза, рідкісні органічні кислоти. Вона сприяє спалюванню підшкірних жирів і чудово втамовує спрагу.

Тому, якщо ви хочете мати ідеальну фігуру, готуйте на основі вишні смузі, освіжаючі напої та коктейлі. Їжте свіжі ягоди протягом дня, і тоді проблеми з вагою вам будуть не страшні!

Червона і чорна смородина

Так як червона і чорна смородина мають схожі властивості, вони однаково корисні для схуднення. У цих невеликих за розміром ягодах міститься багато вітамінів С і А, різні кислоти і мінерали, які стимулюють травні процеси і сприяють виведенню з організму холестерину. Червона і чорна смородина прискорюють обмін речовин, тому і зайві кілограми зникають набагато швидше. У складі ягід є також і активні елементи, що впливають на роботу мозку.

Смородину можна їсти в свіжому вигляді, додавати в салати, готувати на її основі соуси, смузі, морси і вітамінні коктейлі. Будь-яка страва з її додаванням стає не тільки смачною, але ще і максимально корисною для організму.

Кавун

Ця величезна ягода складається з великої кількості води і при цьому містить мінімальну кількість вуглеводів. Кавун зволожує організм і забезпечує його миттєвою енергією. Завдяки своєму унікальному і багатому складу ця соковита ягода покращує травлення і швидко виводить токсини з організму, сприяючи тим самим здоровій втраті ваги. Їсти таку ягоду можна в свіжому вигляді як десерт або додавати в салати. Не менш смачним виходить кавун, приготований на грилі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів