Спеціалісти з’ясували, що чай шкідливий для організму: 6 несподіваних побічних ефектів 

Чай має багато корисних властивостей, а для деяких народів чайна церемонія – це ціла традиція. Ми з’ясували, що в деяких випадках він шкідливий для організму. Ось 6 з них.

1. Занадто гарячий чай збільшує ризик виникнення раку стравоходу

Дослідження показали, що люди, які випивають чай при його температурі від 65 ° C і вище, схильні до раку стравоходу. Краще почекати п’ять хвилин, щоб чай охолов, інакше можна обпалити стравохід.

2. Чай порушує стан емалі

Чай містить фарбувальні пігменти, особливо чорний і червоний чаї. Вчені говорять, що часте вживання чаю тягне за собою потемніння зубної емалі.

3. Чай може несприятливо вплинути на печінку

В одному медичному дослідженні описаний цікавий випадок. Чоловік, який пив шість чашок зеленого чаю в день протягом чотирьох місяців, захворів на жовтуху. Через два місяці після того, як він відмовився від зеленого чаю, всі показники здоров’я прийшли в норму.

Примітка: відзначено, що це рідкісний випадок, який швидше за все залежить від генетичної схильності.

4. Чай з молоком може викликати сечокам’яну хворобу

The Guardian опублікував статтю, в якій вчені довели, що молоко не тільки зводить до нуля всі корисні властивості чаю, але і збільшує ризик виникнення сечокам’яної хвороби.

5. Побічні ефекти кофеїну

Серед побічних ефектів кофеїну виділяють головні болі, нудоту, безсоння і прискорене серцебиття. Міцний чорний чай бадьорить не гірше чашки кави, але потрібно контролювати не тільки його кількість, але і вживання його разом з кавою.

6. Занадто гарячий чай погіршує стан шкіри

Daily mail опублікував дослідження, в яких йдеться про те, що гарячий чай розширює судини. Людям, що страждають розацеєю (почервонінням і розширенням дрібних судин на обличчі), слід уникати занадто гарячого чаю і напоїв в цілому.

Поради

Ось, що потрібно запам’ятати, щоб не нашкодити своєму організму:

  • контролювати кількість випитих чашок;
  • пити тільки остиглий чай;
  • краще вибирати трав’яні чаї (в них, наприклад, міститься набагато менше кофеїну).

Джерело

Поділись


Новини партнерів