Що буде з вашим організмом, якщо кожен день їсти часник?

Часник – це унікальний продукт, до складу якого входять білки, вуглеводи і до 400 різних біоактивних елементів (сюди входять вітаміни, мінерали і органічні кислоти). Тому, з’їдаючи навіть трохи часнику, ви забезпечуєте гармонійну і надійну діяльність свого організму.

Часник є природним антибіотиком.

До складу часнику входить аліцин. Він вивільняється при натисканні (наприклад, нарізанні) і швидко руйнується при високих температурах (часник, безперечно, корисніше вживати в сирому, свіжому вигляді).

Аліцин вбиває різні види бактерій, має антисептичну дію, перешкоджає розмноженню мікроорганізмів.

Великим плюсом часнику в порівнянні з аптечними антибіотиками є те, що він знищує тільки шкідливі бактерії.

Штучні ж антибіотики вбивають, крім шкідливих, і корисні, необхідні нам мікроорганізми, знищуючи мікрофлору, що призводить до дисбактеріозу кишечника.

Якщо ви станете систематично вживати часник, ви створите захист організму від таких небезпечних збудників хвороб, як хелікобактер пілорі, сальмонела, стрептокок, стафілокок, а також збудників туберкульозу, дизентерії, кандидозу.

Часник необхідний серцю і судинам

Згаданий вище аліцин оберігає серцево-судинну систему людини. Щоденне вживання всього лише одного зубчика цього продукту сприяє зміцненню судин, стимулюванню кровообігу, зниженню концентрації холестерину на цілих 10%. І, як наслідок, зниженню ризику тромбоутворення, інсульту і інфаркту.

Часник сприяє зниженню кров’яного тиску. Стійкий результат можна спостерігати вже через 12 тижнів після введення часнику в щоденний раціон.

Часник і цукровий діабет (переважно 2 типу)

Цей продукт знижує показник цукру в крові приблизно на 25%.

Часник позитивно впливає на стан артерій і судин і оберігає серце хворого від таких захворювань, як кардіоміопатія і атеросклероз.

Часник для зміцнення імунітету

Противірусна дія цього продукту проявляється завдяки значному вмісту сірчаних сполук, які зміцнюють імунітет і нейтралізують вільні радикали і токсини, що ушкоджують клітини органів.

Часник від раку

У часнику є такі речовини, як сірка, діаліл сульфід, саллі цистеїн і селен. Вони сприяють видаленню вільних радикалів і здатні губити ракові клітини.

Результати досліджень: постійне (кожен день) вживання в їжу часнику на 20% знижує ризик виникнення онкозахворювань (зокрема, шлунку, товстої кишки і деяких інших органів).

Часник бореться з паразитами людини

З давніх часів люди використовували цей овоч для виведення паразитів з організму. Чому часник ефективний проти лямблій, глистів та інших паразитів? Фітонциди, які містяться в складі овоча згубно впливають на патогенну флору і глистів, зокрема.

Часник і травлення

Часник сприяє виробленню шлункового соку (це стимулює засвоєння заліза), регулює функціонування підшлункової залози, усуває гнильні явища в кишечнику, викликає апетит.

Але при гастриті, виразці шлунка і 12-палої кишки, панкреатиті і ряді інших проблем з підшлунковою залозою їсти цей продукт не рекомендується, щоб не викликати рецидиву.

Часник і суглоби

Овоч може уповільнювати процес відкладення солей, захищає від руйнування і відновлює хрящову і суглобову тканини, служить профілактикою остеоартриту.

Часник і шкіра

Продукт надзвичайно багатий на антиоксиданти, флавоноїди, вітаміни групи В, кислоти, які здатні регенерувати шкіру, надавати їй пружність, бореться з утворенням вугрів і ранніх зморшок.

І це все за умови вживання 1 – 2 зубчиків в день.

Часник і схуднення

Дієтологи і прихильники правильного харчування вважають, що введення в раціон часнику провокує втрату ваги.

Це пов’язане з тим, що:

  • 1 зубчик продукту містить лише 3-4 калорії.
  • глікемічний індекс часнику прирівнюється до 30 (це дієтичний продукт).
  • овоч має властивість розщеплювати і спалювати підшкірний жир.
  • продукт активізує метаболізм і стимулює травлення.
  • часник допомагає виводити надлишки рідини з організму.

Денна норма

Щоб не завдати шкоди здоров’ю, рекомендується з’їдати 2-5 гр. свіжого часнику (це приблизно 1-3 зубчики).

Недотримання норми може викликати: газоутворення, нудоту, діарею, головний біль і ряд інших симптомів.

Не рекомендується їсти продукт в наступних випадках:

  • На голодний шлунок (відбувається подразнення слизових шлунка і розвиток виразки).
  • На ніч. Часник дає сечогінний ефект. Крім цього, він збуджує нервову систему, що може негативно вплинути на сон.
  • При захворюваннях печінки, нирок, кровотечах, епілепсії і ряді інших захворювань.

Що допоможе видалити запах часнику?

Допоможе «перебити» запах часнику петрушка, лавровий лист, базилік. Пожуйте гілочку або листочок – і запаху як не бувало!

Якщо недовго пожувати пару кавових зерен, це «відіб’є» аромат часнику.

Такі напої, як молоко, гарячий зелений чай, соки журавлини, грейпфрута і лимона також нейтралізують специфічний «аромат».

Матеріали носять ознайомчий характер. Пам’ятайте, самолікування небезпечне для життя, за консультацією з приводу застосування будь-яких лікарських препаратів і методів лікування звертайтеся до лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів