7 спецій для зниження артеріального тиску

Продукти харчування, що входять в раціон людини, мають значний вплив на показники артеріального тиску. І ось спеції, які можуть привести до зниження цих показників.

Часник. Широкодоступна для більшості українців спеція містить субстанцію під назвою аліцин. У неї антибактеріальні та антигіпертензивні властивості, завдяки яким часник ефективно зменшує артеріальний тиск за рахунок розслаблення і розширення кровоносних судин.

Кардамон. Дослідники з’ясували, що щоденне вживання кардамону істотно знижує артеріальний тиск. Ця спеція є антиоксидантом, вона також вважається потужним діуретиком.

Кориця. Дослідження показало, що вживання кориці зменшує систолічний артеріальний тиск приблизно на 5,39 мм ртутного стовпа, а діастолічний тиск – на 2,6. Додавайте цю спецію в каші та інші страви.

Куркума. Містить антиоксидант під назвою куркумін, ефективно зменшує артеріальний тиск за рахунок протизапальних властивостей. Запалення призводять до ригідності артерій і підвищення тиску.

Імбир. Дослідження показало, що імбир допомагає знизити артеріальний тиск за рахунок блокади кальцієвих каналів. Імбир також ефективно знижує контрактуру м’язів, що теж корисно при гіпертонії. Нарешті, він запобігає скупчення тромбів в артеріях.

Каєнський перець. Також відомий як червоний перець цей продукт містить компонент капсаїцин. Він впливає на сенсорні нерви, які працюють разом з нейрогормональною системою в справі зниження артеріального тиску.

Чорний перець. Багатий калієм, що допомагає контролювати серцевий ритм і регулювати артеріальний тиск. Крім того, в чорному перці є залізо, яке сприяє боротьбі з гіпертонією.

Джерело

Поділись


Новини партнерів