5 симптомів, які можуть виникати при проблемах з імунною системою

Імунна система – це система органів і тканин, що діють організовано з метою захищати організм від захворювань шляхом знищення пухлинних клітин і патогенів. За словами фахівців, порушення в цій системі можуть проявлятися у вигляді симптомів, які можна сплутати з ознаками інших недуг. Тому при їх виникненні слід звертатися до лікаря, щоб той призначив необхідні обстеження.

Сухість очей. Цей симптом не завжди свідчить про серйозну проблему, і тим не менш, при розвитку аутоімунних розладів, ревматоїдного артриту або вовчака, може спостерігатися підвищена сухість очей. Так що не варто ігнорувати необхідність обстежитися, якщо сухість в очах дошкуляє тривалий час або проявляється незвично сильно.

Підвищена стомлюваність. Якщо ви стали відчувати втому, яка незвично швидко приходить, і стомлюваність при виконанні звичних справ, це привід насторожитися. Здорова імунна система дозволяє справлятися з посильними навантаженнями без надмірного стомлення.

Температура. Підвищена протягом тривалого часу температура також може бути вірогідним симптомом проблем з імунною системою. Температура є маркером запалення, яке здатне завдати клітинам організму серйозної шкоди, тримаючись протягом довгого періоду.

Проблеми зі шкірою. Поява різних висипань і запалень на шкірі, фурункулів, карбункулів, лущення, герпесу і т.д. – все це говорить про зниження захисних функцій імунної системи. Також симптомами даної проблеми є блідість шкірного покриву, раптова поява набряків, мішків або синяви під очима.

Холодні руки. Якщо кровоносні судини порушені запальними процесами, пов’язаними з проблемами імунної системи, руки не можуть зберігати тепло і мерзнуть.

Джерело

Поділись


Новини партнерів