Медики назвали запахи, які попереджають про хвороби 

Медики відзначили запахи тіла людини, які є сигналами про проблеми зі здоров’ям.

По-перше, медики рекомендують звертати увагу на запах з рота. Якщо вранці ваше дихання відрізняється вкрай неприємним «ароматом», слід звернутися до лікаря. Це може бути сигналом про те, що у вас проблеми з шлунково-кишковим трактом. Також причиною неприємного запаху з рота вранці, навіть якщо ви ретельно чистите зуби, може виявитися апное (порушення дихання уві сні). Ігнорувати його вкрай небезпечно: апное може стати причиною інсульту.

Звернути пильну увагу експерти радять і на фруктовий запах з рота, що з’являється протягом дня. Це симптом підвищення в організмі глюкози і, відповідно, зниження концентрації інсуліну. Ігнорування такого запаху може привести до діабетичного кетоацидозу.

Якщо після відвідин вбиральні ви помітили, що запах сечі або калу змінився, – це теж привід звернутися до лікаря. Запах стільця, який став більш неприємним і різким, наприклад, може свідчити про проблеми з травленням, непереносимість лактози і навіть бути симптомом онкологічних захворювань. Запах сечі, зо змінився, може вказувати на утворення каменів в нирках, інфекції сечовивідних шляхів, цукровий діабет і онкологію.

Звертати увагу слід і на сильний і неприємний запах ніг: він може свідчити про розвиток грибка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів