Лікарі розповіли, до яких хвороб призводять паразити в організмі

Лікарі розповіли про хвороби, які можуть розвиватися в організмі через наявність паразитів.

У зв’язку з тим, що через паразитів відбуваються пошкодження слизової оболонки кишечника, можуть з’являтися різні алергічні реакції.

В такому випадку імунітет починає виробляти еозинофіли в надмірній кількості, і в результаті в тканинах починаються запальні процеси. Також під їх впливом в організмі виробляється імуноглобулін Е. А паразити, які харчуються клітинами крові, можуть викликати анемію.

Інтоксикація продуктами життєдіяльності паразитів може призвести до газоутворення, синдрому подразненого кишечника, поносу, запору, здуття живота, навіть болю в суглобах і м’язах.

Також вони можуть стати причиною утворення в легенях та печінці гранульом, а на шкірних покривах викликати папіломи, виразки і дерматити. Крім того такі прояви як безсоння і відчуття втоми можуть свідчити про інтоксикацію організму.

Якщо отруєння організму відбувається протягом тривалого часу, то воно може стати причиною розвитку діабету, онкології, серцевих захворювань і епілепсії.

Для того, щоб з’ясувати, з чим пов’язане погане самопочуття, потрібно швидше звернутися до лікаря і як можна швидше пройти обстеження, здати загальний аналіз крові, а також еозинофільний катіонний білок, аналіз на визначення рівня імуноглобуліну Е (IgE).

Самолікуванням займатися не варто.

Джерело

Поділись


Новини партнерів