Лікарі назвали дві звички, які потрібно змінити, щоб поліпшити здоров’я кишечника

Підтримка кишечника здоровим харчуванням вкрай важлива. Трильйони мікробів травного тракту створюють усілякі з’єднання, необхідні для оптимального функціонування за умови правильного харчування.

Який найпростіший, але ефективний спосіб харчування для мікробіома? Дві умови – відсутність цукру і присутність рослинної їжі.

Цукор руйнує кишечник, викликає підвищення глюкози в крові, потім серцеві напади, інсульт і інфекції і навіть протікаючу кишку.

Існує багато видів цукрів, які слід виключати, в тому числі штучні підсолоджувачі, що мають негативний вплив на мікробіом.

Друге – їжа як мінімум 30 рослинних продуктів. Вони забезпечать мікробне різноманіття, оскільки містять велику кількість клітковини – паливо для бактерій і захищають кишечник від хвороб.

У людей, які їдять багато рослинних продуктів, менше генів стійкості до антибіотиків, менше споживання лінолевої кислоти, пов’язаної з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань та ожиріння, а також більше антиоксидантів, протизапальних та інших корисних для здоров’я мікроелементів – бета-каротину, фолату і вітамінів А, К і С.

Зразкові сніданки – смузі з цвітної капусти з чорницею і корицею, вівсянка, млинці з горіхами, насінням або фруктами, омлети з овочами і зеленню.

Хороший обід – рагу, цільнозернові каші, супи, нежирне м’ясо, квасоля, лобода, дикий рис, овочі, зелень.

Вечеря – трохи м’яса або риба, багато овочів – тушкована брюссельська капуста, батат, буряк та інші.

Джерело

Поділись


Новини партнерів