Дослідники назвали напій, який підвищує ризик розвитку раку стравоходу

Фахівці Американського онкологічного товариства прийшли до висновку, що якщо кожен день пити занадто багато гарячого чаю, підвищується ризик розвитку раку стравоходу.

Вчені протягом певного часу проводили спостереження за 50 тисячами добровольцями у віці від 40 до 75 років.

В результаті вчені з’ясували, що часте вживання гарячого чаю, температура якого перевищує 60 градусів Цельсія, збільшує ризик розвитку раку стравоходу на 90%.

За словами одного з авторів дослідження, необхідно чекати, поки чай, кава або інший гарячий напій охолонуть, а тільки потім його можна пити.

Для раку шлунка характерні такі симптоми, як розлад шлунка, печія, утруднене ковтання, нудота після їжі, втратила апетиту і ваги, а також біль в спині.

Джерело

Поділись


Новини партнерів