Найкорисніші продукти для щитовидки

Щитовидна залоза (її ще називають «батарейкою нашого тіла») виробляє гормони, які відповідальні за обмінні процеси і енергію, ріст і розвиток, відновлення тканин і клітин. Порушення роботи цього органу (їх нестача/надлишок ) призводить до серйозних наслідків зі здоров’ям. Сьогодні ми розповімо вам про те, які продукти допомагають нашій щитовидній залозі стабільно працювати.

Сир твердих сортів – це дуже корисний продукт зі специфічною амінокислотою «ТОРОЗІН», яка входить до його складу. Саме з цієї амінокислоти в організмі людини виробляються два найважливіших гормони трійод- і тетрайодтіронін. В добу для здоров’я достатньо вживати всього 43 грами. У людей з відсутністю цих речовин спостерігається сонливість, млявість, набряклість, сухість шкіри і т.д.

Морська капуста (водорості) – цей продукт містить багато йоду (всього в 100 грамах цього екопродукту міститься 1500% йоду (≈10 добових норм) такого необхідного нам). Його краще купувати в сухому вигляді, а не в упаковках, оскільки такий біопродукт містить масу солей. У індивіда з діагнозом «гіпотеріоз» спостерігається випадання волосся, швидка стомлюваність, дратівливість, головні болі.

Бразильський горіх – є одним з найвидатніших чемпіонів по концентрації мікроелемента під назвою «СЕЛЕН». Без цього елемента жоден гормон щитовидної залози не буде синтезуватися. У день достатньо з’їдати 4гр.

Риба жирних сортів і морепродукти

До них відносяться – сардина, кілька, оселедець, анчоуси, а також лосось, форель, тунець і макрель. Їх м’ясо збагачене вітамінами групи А і D і багате омега-3 жирними кислотами. Всі ці сорти риби багаті поліненасиченими жирними кислотами (ПНЖК) в незалежності від того в якому вигляді вони зберігаються.

Фахівці рекомендують вживати до 4-х порцій в тиждень цього продукту по 150 гр. за один прийом.

Також в цей список входять: курячі та перепелині яйця, біле м’ясо і насіння кунжуту.

Сподіваємося, що дана стаття допоможе вам вирішити проблеми в роботі щитовидки і розширить ваш «кулінарний кругозір»!

Джерело

Поділись


Новини партнерів