8 кращих способів знизити холестерин

Останнім часом часто піднімається тема холестерину. Про нього говорять і старі, й малі. Це бич нашого часу, найлютіший ворог, і всі хочуть позбутися від холестерину в крові. Однак ми забули або не знаємо, що холестерин присутній в нашому організмі завжди. Він, як виявляється, виконує безліч функцій для підтримки життєдіяльності людини.

Наявність холестерину допомагає роботі системи шлунково-кишкового тракту, розщеплюючи жири. Він синтезує вітамін D, зміцнює стінки мозку, бере участь у продукуванні таких гормонів, як естроген і тестостерон. Так, що без холестерину, здоров’я теж не буде.

Чому показник вмісту холестерину в крові є таким важливим

Як говориться в прислів’ї – все добре в міру. Це можна застосувати і до нашої теми. Холестерин в крові є сусідом різних сполук білків і жирів, вони бувають низької і високої щільності. Якщо низької щільності, то можливим є відкладення холестеринових бляшок на судинах. Тут і починаються проблеми з серцево-судинною системою.

При високій щільності з’єднання проблем зі здоров’ям не виникає. Щоб не допустити проблем, потрібно стежити за вмістом холестерину в крові, щоб він був в нормі. Норма у кожної людини індивідуальна. Залежить від багатьох факторів, способу життя, харчування і т.д.

Які існують способи для зниження холестерину

Позитивні емоції. Якщо у вас гарний настрій і немає приводу для смутку, це нормалізує баланс холестерину в крові і поліпшить ваше самопочуття.

Позбавлення від шкідливих звичок. Відсоток «хорошого» холестерину підвищиться, якщо ви позбудетеся від такої шкідливої ​​звички як куріння.

Релакс. Дозвольте собі частіше відпочивати, ходіть на масаж, приймайте водні процедури та інше.

Харчові добавки. Візьміть за правило їсти щодня цибулю і часник, а також не нехтуйте вживанням різних спецій, таких як куркума, чорний і червоний перець, чебрець, кардамон, коріандр.

Трансжири – ваш ворог. Потрібно раз і назавжди засвоїти самому і прищепити таку звичку своїм дітям якомога менше відвідувати фастфуди. Продукція, яку вони пропонують, містить величезну кількість шкідливих речовин, що підвищують холестерин. Під забороною також висококалорійні торти, чіпси, гамбургери.

Рух – це життя. Це твердження має бути девізом по життю. Фізичні навантаження в розумних межах обов’язкові щодня.

Рослинна їжа – ваш друг. Їжте багато овочів і фруктів, вони зіграють свою позитивну роль в поліпшенні самопочуття і балансу холестерину в організмі.

Гать зайва вага. Намагайтеся стежити за своєю фігурою. Не переїдайте, особливо ввечері. Намагайтеся їсти тільки корисні і якісні продукти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів