Лікарі назвали продукт, який допоможе заснути не гірше снодійного

1828

Пармезан містить тільки три інгредієнти, а виробляється за допомогою невидимих організмів.

Він може бути закускою, приправою, десертом і навіть засобом від деяких захворювань.

Ключові корисні властивості пармезану:

  • легко засвоюється, не створюючи навантаження на травну систему;
  • підтримує м’язову активність за рахунок вмісту хороших жирних кислот;
  • не містить лактозу на відміну від багатьох інших молочних продуктів;
  • сприяє розвитку в кишечнику корисних біфідобактерій (Bacillus Bifidus), перешкоджаючи розвитку дисбактеріозу;
  • зміцнює кістки і запобігає остеопорозу за рахунок кальцію високого рівня біодоступності;
  • покращує сон, допомагає впоратися з безсонням;
  • приносить користь мозку.

У чому полягає шкода

Медики попереджають, що здорові дорослі люди не повинні споживати більше 2300 мг натрію в день. Для людей старше 50 років, а також гіпертоніків, діабетиків і тих, хто страждає від хронічних захворювань нирок, споживання натрію слід обмежити до 1500 мг.

Підвищена чутливість організму до природного глутамату натрію зустрічається рідко, але в список протипоказань фахівці все-таки її включають.

Глутамінова кислота у великих кількостях “розганяє” мозок і може стати причиною жорстокої мігрені.

Гурмани цінують пармезан за яскравий, трохи солонуватий смак з горіховими нотками і щільну консистенцію, а дієтологи – за підтверджену науковими дослідженнями користь. Це майже єдиний молочний продукт, який можуть вживати люди з непереносимістю лактози.

Джерело

Поділись


Магазин