Вчені назвали причини, що збільшують ризик передчасної смерті

Американські вчені провели дослідження, за підсумками якого було визначено основні причини, що збільшують ймовірність передчасної смерті. До групи ризику входять хворі, які страждають захворюваннями серцево-судинної системи, а також люди, які перенесли інсульт.

Як стверджують фахівці, в минулому році кількість жителів, які страждають від гіпертонії і серцевих захворювань склала близько 50% від загального населення США. У порівнянні з 2017 роком цей показник істотно підвищився, що свідчить про збільшення кількості людей, схильних до ранньої смерті. Підсумок даного дослідження опублікований виданням MedicalXpress. Збільшення показників пов’язане зі зміною нормативів при вимірюванні артеріального тиску. Якщо в попередньому році межами високого тиску вважалася норма 140/90 мм рт.ст., то минулого року вона склала 130/80 мм рт.ст.

Щоб запобігти розвитку хвороб кровоносної системи фахівці рекомендують вести здоровий спосіб життя і відмовитися від шкідливих звичок, таких як куріння і вживання алкоголю. Крім цього, необхідно відстежувати ступінь цукру і холестерину і вести активний спосіб життя. На думку вчених, регулярні фізичні вправи сприяють нормалізації кров’яного тиску і знижують ймовірність інсульту і серцевого нападу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів