Вчені назвали три кращі добавки в боротьбі з втомою

Почуття втоми не тільки погіршує якість життя і впливає на настрій, а й може вплинути на здоров’я. Причин цьому може бути декілька, або відсутність достатньої кількості сну, або нестача корисних речовин в організмі. Експерти назвали три найкращі добавки, які поліпшать стан справ.

Першим у цьому списку виявився вітамін В12, його нестача здатна привести до анемії, безпосередньо пов’язаної з виробництвом червоних кров’яних клітин. Завдання важливої речовини полягає в звільненні енергії з їжі, що поступає. Кобаламін також покращує роботу головного органу центральної системи, впливаючи на пам’ять і увагу.

Не менш важливим в даному випадку є залізо. Добрими джерелами Fe вважаються такі продукти як: печінка, м’ясо, боби, горіхи, сухофрукти, цільнозернові продукти і темно-зелені листові овочі. Чоловікам старше 18 років рекомендується приймати по 2,6 – 3 мкг заліза в день, як і жінкам після 50 років. Представницям прекрасної статі, які перебувають в цікавому положенні, необхідно отримувати від 3-х мкг речовини на добу.

Мелатонін – природний гормон, який регулює процеси сну і неспання. Він виробляється і вивільняється в залежності від часу доби, з підвищенням рівня ввечері для якнайшвидшого засипання. Згідно з останніми дослідженням, його додатковий прийом покращує концентрацію, борючись з хронічною втомою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів