Лікарі назвали 5 продуктів, здатних знизити ризик розвитку недоумства

В останні роки фахівці відзначають зростання випадків захворювань, пов’язаних з деменцією (недоумством) і відзначають: в найближче десятиліття кількість хворих наблизиться до мільйона. Лікарі протягом тривалого часу шукають способи боротьби з проблемою, і в результаті досліджень склали список 5 продуктів, здатних знизити ризики.

Лікар-дієтолог Джульєтта Келлоу одним з найважливіших продуктів, що сприяють зниженню ризику розвитку деменції, називає яйця. Вони багаті на корисні речовини і мінерали, а один з компонентів – холін, прискорює вироблення нейротрансмітера ацетилхоліну. Яєчний білок багатий елементами, які позитивно впливають на клітини відділів центральної нервової системи.

Ягоди, на думку фахівців, містять речовину антоціанін, що надає позитивний вплив на людську пам’ять і розширення словникового запасу. Також дуже важливими продуктами називають зелень, зокрема, листя шпинату і брюссельську капусту, що містять велику кількість фолієвої кислоти. Дана кислота позитивно впливає на кількість клітин, не дозволяючи їм зменшуватися до критичного обсягу.

Крім того, медики відзначають благотворний вплив на організм приправи каррі. Про користь риби, наприклад, скумбрії, відомо вже досить давно. Така риба містить велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3, які впливають на нормальне функціонування головного мозку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів