Вчені знайшли простий спосіб уникнути інсульту

Дослідники з США прийшли до висновку, що практично будь-яка людина за рахунок власних зусиль може домогтися зниження ризику виникнення інсульту і серцевого нападу. Своїми висновками поділилися вчені з Єльського університету, які опублікували отримані ними дані на офіційному сайті університету. Зокрема, вони заявили: щоб не допустити інсульту або серцевого нападу, потрібно відмовитися від вживання в їжу продуктів з високим вмістом трансжирів.

Трансжири – це штучно синтезовані масла, молекулярна структура яких спотворена в порівнянні з природними сполуками. Головними джерелами трансжирів є маргарин та інші гідрогенізовані жири, що входять до складу випічки, кремів, смаженої їжі готового виробництва, чіпсів, фастфуду. Дослідження, які проводилися раніше, дозволяли вченим зв’язати їх вживання з прискореним старінням: трансжири, як тоді з’ясувалося, живлять запалення в організмі.

Зроблений в цей раз висновок базується на цифрах, отриманих при вивченні статистики госпіталізацій в штаті Нью-Йорк за 2002-2013 роки. За словами фахівців, там, де люди почали контролювати споживання трансжирів, число пацієнтів з серцевим нападом і інсультом скоротилося на шість відсотків.

«Виключення з повсякденного раціону продуктів з трансжирами може значно знизити ризик серцево-судинних ударів, а заборона трансжирів на державному рівні може стати справжньою перемогою для мільйонів людей», – резюмували автори роботи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів