Вчені дізналися, чому критично важливо стежити за рівнем магнію в організмі

Цей елемент “дружить” з вітамінами В6 і D. Якраз, на взаємодії магнію і вітаміну D сфокусували увагу співробітники Медичного центру Університету Вандербільта. Виявилося, що магній сприяє підвищенню концентрації вітаміну в разі його дефіциту і сприяє зниженню рівня вітаміну D в разі його профіциту.

Не секрет, що у різних людей вітамін D синтезується в різних обсягах. І іноді не рятують навіть великі дозування вітаміну, що вводиться ззовні. Дослідження за участю 250 добровольців показало: магній вирішує цю проблему. І надлишок вітаміну скоригувати йому теж під силу.

З’ясувалося: на тлі дефіциту магнію придушуються шляхи синтезу і метаболізму вітаміну D. Тому для підтримки балансу необхідно дотримуватися норми добового споживання магнію. Для чоловіків до 30 років вона становить 400 міліграмів, після 30 років – 420 міліграмів. Для жінок це 310 і 320 міліграмів магнію відповідно (для вагітних – значно більше). Крім БАДів, магній можна отримати і з продуктами харчування (бобові, цільне зерно, темний шоколад, жирна риба на зразок лосося, горіхи і авокадо).

Джерело

Поділись


Новини партнерів