Фахівці назвали 9 правил харчування для жінок після 40 років, які продовжать молодість

Перетнувши позначку в 40 років, багато людей сильно переосмислюють образ життя. Якщо до цього часу більшість з них цілком могли дозволити собі незбалансоване харчування, алкогольні вечірки і сидячий спосіб життя, то після сорокаріччя зазвичай настає прозріння. Приходить розуміння, що вагу набрати легше, ніж від неї позбутися, похмілля після пиятик здається нестерпним, а процес відновлення після травм сповільнюється.

«У цей час ми починаємо прислухатися до свого тіла і намагаємося уникати того, що може виявитися шкідливим», ─ каже фахівець з онкології доктор Девід Агус. Втім, в 40 років ще не все втрачено, і при вірній корекції звичних звичок ймовірність прожити довге і повноцінне життя зростає в рази.

Починати цю корекцію потрібно з дієти, і ось що рекомендують фахівці:

Частіше пити молоко

Склянка молока з високим вмістом жиру після занять фітнесом ─ саме те, що треба, якщо вас турбує скорочення м’язової маси. На жаль, але з віком, особливо після 50 років, м’язова маса йде на спад. Регулярне вживання молока уповільнює цей процес. Бонус: молоко також містить кальцій, необхідний для міцних здорових кісток.

Відмовитися від БАДів

Різноманітні біодобавки та вітамінні комплекси ─ хіба не відмінний варіант для підтримки тонусу? Не потрібно шукати коротких шляхів, попереджають медики. Багато біодобавок досить дорогі, а деякі при цьому можуть нашкодити. Нутриціоністи рекомендують після 40 ретельніше планувати раціон, включаючи в нього достатньо поживних і корисних продуктів з високим вмістом вітамінів.

Скоротити перекушування

Любителі частих перекусів ризикують в один день зіткнутися з таким неприємним діагнозом як діабет. Дієтологи б’ють на сполох і наполегливо радять не їсти під час перегляду телевізора, а також прибирати печива і тістечка за межі видимості, якщо ви схильні до перманентного жування. Також вони радять їсти повільно і ретельно, пережовуючи кожен шматочок їжі.

Виключити фастфуд

Більшість продуктів швидкого приготування містять значну кількість добавок, починаючи від штучних підсолоджувачів і закінчуючи консервантами. Але якщо ви налаштовані на ЗСЖ, від продуктів, у складі яких є Е-добавки, доведеться відмовитися (в ідеалі назовсім) ─ такі продукти прискорюють процес старіння.

Додати пробіотики в раціон

Запалення в кишечнику не тільки погіршують самопочуття, але прискорюють старіння організму (і особливо ─ старіння шкіри). Для профілактики запальних процесів добре підійдуть пробіотики. Молочнокислі бактерії, зокрема, білок лактоферин, що містяться в звичайному натуральному йогурті, допоможуть оздоровити мікрофлору кишечника і, відповідно, поліпшити стан шкіри.

Сісти на середземноморську дієту

Замініть червоне м’ясо на біле м’ясо птиці та рибу, звичну рослинну олію ─ на оливкову, максимально скоротіть кількість вуглеводів, радить доктор Мюїр Грей. Він також рекомендує частіше їсти овочі та фрукти з високим вмістом поліфенолів, бобові і сочевицю, мигдаль і насіння соняшнику. Також добре частіше додавати в різні страви куркуму, яка корисна для профілактики артриту і депресії.

Забути, що таке цукор

Цукор стимулює процес глікування білків, який сьогодні вважається однією з головних причин, що викликають старіння організму, появу зморшок і навіть провокують атеросклероз та інфаркт. Нутриціоністи радять відмовитися не тільки від кексів і шоколадних батончиків, але також від простих вуглеводів на зразок білого рису і картоплі.

Пити каву

Надмірне захоплення кавою може призвести до зневоднення, але одна чашка напою, що бадьорить не зашкодить. Більш того, вважається, що кофеїн в помірній кількості знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і підвищує рівень фізичної працездатності. Деякі тренери наполегливо рекомендують не відмовляти собі в чашечці кави перед тренуванням. У той же час більшість сортів чаю ─ наприклад, ройбуш, зелений чай, білий і улун ─ багаті антиоксидантами.

… і алкогольні напої

Всупереч усталеній думці, після досягнення 40 років немає необхідності жити в рамках «сухого закону», але все ж з віком потрібно на кілька днів в тиждень відмовлятися від алкоголю (наприклад, на 4 з 7). При цьому, важливо розуміти, який за рахунком келих може виявитися для вас зайвим. Один з маркерів ─ міцний сон. Якщо після двох келихів вина ввечері якість вашого нічного відпочинку залишає бажати кращого, то, схоже, алкогольний апетит потрібно стримати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів