Ефективні народні засоби, які допоможуть позбутися головного болю

Причин виникнення головного болю може бути безліч: стрес, нестача вітамінів, недостатня кількість сну, хвороба, перевтома та інше. Часом усунути проблему допомагає тільки консультація лікаря і прийом лікарських препаратів, але в більшості випадків впоратися з недугою допомагає повний спокій і використання народних засобів. Домашні методи лікування головного болю допомагають позбутися від спазму, знизити тиск і запальні процеси.

Розглянемо кілька найпоширеніших народних методів боротьби з головним болем:

ІМБИРНИЙ ЧАЙ

Імбир допомагає зняти запальні процеси, прекрасно тонізує і розслаблює судини в зоні шиї і голови. Для боротьби з мігренню протягом дня варто випити кілька чашок імбирного чаю. Важливо – приймати напій, як тільки почався головний біль.

ТЕПЛА ВАННА

Гарячий душ або розслаблююча ванна допоможе поліпшити циркуляцію крові і тим самим впоратися з мігренню. Альтернативою теплій ванні може стати гаряча ванна для ніг або рук.

МИГДАЛЬ

Жменя мигдальних горіхів допоможе позбутися від головного болю протягом 15 хвилин після прийому препарату в їжу. Даний ефект обумовлений неймовірно багатим складом мигдалю, здатним замінити звичні анальгетики.

ЕФІРНІ МАСЛА

Для розслаблення і зняття запальних процесів можна використовувати і ефірні масла. Відмінно бореться з мігренню ефірне масло лаванди, евкаліпта або м’яти перцевої. Кілька крапель засобу нанесіть на подушечки пальців і помасажуйте скроні протягом 20 хвилин.

КОРИЦЯ

Настоянку кориці краще застосовувати в разі переохолодження. Чайну ложку порошку кориці залийте гарячою кип’яченою водою і перемішайте до стану однорідної маси. Дайте суміші настоятися з півгодини і зробіть примочку на виски. Потримайте її близько півгодини.

ТРАВИ

Якщо головний біль виник внаслідок нервового перенапруження, зробіть настій з чебрецю. До столової ложки засушених суцвіть чебрецю додайте склянку окропу і дайте суміші настоятися під кришкою 20 хвилин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів