7 тривожних сигналів організму, на які варто звернути увагу

Людський організм – це ціла система, яка при будь-яких збоях починає подавати різні сигнали і вимагати своєчасного лікування. Нижче зібрані найпоширеніші сигнали організму, які можуть вказувати на ряд захворювань:

ОПУХЛІ ПОВІКИ

Постійна набряклість на повіках і незвично блідий колір шкіри може вказувати на проблеми з нирками. Запишіться на консультацію до лікаря і пройдіть необхідне медичне обстеження.

КРОВОТЕЧІ З НОСА

Якщо ви страждаєте на регулярні кровотечі з носа, це може вказувати на підвищений тиск, проблеми з серцево-судинною системою або нестачею вітаміну К. Для початку додайте в свій раціон більше страв з капусти та шпинату. Якщо проблема не зникне, зверніться до лікаря.

СУХІСТЬ ГУБ

Якщо крім цієї проблеми вас турбує випадіння волосся і слабкість, швидше за все, вам не вистачає вітаміну В2. Він міститься в арахісі, персиках, яйцях, томатах, капусті.

НАЛІТ НА ЯЗИКУ

Причиною появи нальоту можуть бути проблеми з органами травлення або нестача заліза в організмі. Їжте більше зелені, морепродуктів, яблук, апельсинів і печінки. Якщо наліт супроводжується неприємним запахом з рота, це може бути ознакою проблем з нирками або печінкою, діабету або бронхіту.

ЛУЩЕННЯ НА ШКІРІ

Ознаки нестачі вітамінів В2 і А. Збалансуйте харчування, додайте в раціон більше моркви, гарбуза, зелені, печінки. Якщо крім лущення присутній свербіж, зверніться до лікаря і здайте аналіз на наявність грибка.

ПІДВИЩЕНЕ ВИДІЛЕННЯ ПОТУ

Дана проблема свідчить про захворювання щитовидної залози. Якщо ви помічаєте, що потієте уві сні, перевірте нервову систему і уникайте стресових ситуацій.

ВИСИПАННЯ НА ОБЛИЧЧІ

Висипання можуть бути сигналами найрізноманітніших проблем з внутрішніми органами. Прищі на щоках зазвичай свідчать про проблеми з кишечником, на підборідді – з органами малого тазу, на скронях – з печінкою і жовчним міхуром. Якщо висипання розташоване на лобі, перевірте стан шлунка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів