Як швидко впоратися з застудою: 8 кращих продуктів для зміцнення імунітету

У холодну пору року кожен організм підпадає під вплив вірусів і мікробів. Хтось швидко справляється з проблемою, що виникла, а хтось довго страждає від симптомів застудних захворювань. Щоб не захворіти, лікарі рекомендують не тільки загартовувати організм і вести здоровий спосіб життя, а й стежити за своїм раціоном.

Кращими продуктами для зміцнення імунітету вважаються:

МЕД

У ньому містяться антиоксиданти, вітаміни групи В, вітамін С, залізо, калій, органічні кислоти, ферменти та інші корисні для організму речовини. Щоб підсилити ефект, поєднуйте мед з чаєм і лимоном, додаючи його в теплий напій.

КРУПИ

У кашах містяться корисні вітаміни і мікроелементи, вони багаті на клітковину, цинк і селен, які допомагають боротися з вірусами. Кращими кашами вважаються гречана і вівсяна.

НАТУРАЛЬНІ ЧАЇ

Найбільш корисними вважаються натуральні ягідні або фруктові чаї: з малиною, смородиною, калиною. Сприятливо впливає на організм імбирний чай. Він зміцнює імунітет, має зігріваючий ефект і допомагає впоратися з симптомами застуди.

НАТУРАЛЬНІ ЙОГУРТИ ТА КИСЛОМОЛОЧНІ ПРОДУКТИ

Покращують травлення і сприяють зміцненню імунної системи. Пробіотики, які місяться  в молочних продуктах, допомагають впоратися з такими симптомами, як висока температура, кашель, занепад сил, погане самопочуття і закладений ніс.

ФРУКТИ

Містять фітонутрієнти, вітаміни, мінерали та клітковину. Зміцнюють організм, допомагають протидіяти вірусним інфекціям, а також мають антиоксидантний і протизапальний ефект.

ЧАСНИК

Природний антисептик, який надає профілактичну дію, сприятливо впливає на імунну систему і захищає від виникнення ускладнень після інфекційних захворювань.

КУРЯЧИЙ БУЛЬЙОН

Допомагає швидко впоратися з інфекціями, підсилює протидію організму до вірусів, виводить токсини, усуває запальні процеси і сприяє швидкому одужанню.

ЯЛОВИЧИНА

Містить білок, залізо, цинк, які позитивно впливають на стан здоров’я і допомагають посилити протидію до вірусів та інфекцій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів