Фахівці назвали 6 причин пити зелений чай

1. Зелений чай послаблює відчуття тривоги

Цей напій містить L-теанін, який сприяє збільшенню рівня вироблення гамма-аміномасляної кислоти в головному мозку. Завдяки цьому ми відчуваємо ефект, подібний до того, що відчуває людина під час медитації. При цьому стимулюються альфа-хвилі мозку, які відповідають за стан релаксації і ясність розуму. В результаті у нас покращується увага, здатність до навчання, з’являється почуття задоволеності.

2. Зелений чай сприяє схудненню

В ході експериментів доведено, що тварини, які отримують у вигляді добавки листя зеленого чаю, набирають вагу на 45% повільніше, ніж ті, хто харчується звичайною їжею. Вчені впевнені, що на людей зелений чай діє так само.

3. Зелений чай знижує рівень цукру в крові

Виявляється, випиваючи щодня зелений чай одночасно з прийомом в їжу крохмалистих вуглеводів, можна зупинити різке зростання рівня цукру в крові майже на 50%!

4. Зелений чай захищає зір

Антиоксиданти зеленого чаю захищають від виникнення глаукоми та інших поширених хвороб очей. Ефект, одержуваний від антиоксидантних складових зеленого чаю, полягає в скороченні впливу шкідливого окислювального стресу на очі і може тривати до 20 годин. Але, щоб захисні властивості напою працювали таким чином, його слід пити регулярно.

5. Зелений чай здатний боротися з бактеріями, стійкими до антибіотиків

Цей напій допомагає антибіотикам боротися зі стійкими до них бактеріями. Таке лікування в 3 рази ефективніше, ніж просто прийом антибіотиків.

6. Зелений чай покращує роботу мозку

Зелений чай здатний підвищувати рівень вироблення нових клітин мозку, поліпшуючи пам’ять і здатність сприймати нову інформацію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів