Шість причин пити буряковий сік кожен день

Свіжовичавлений буряковий сік має багато корисних властивостей для організму. Які саме – читайте нижче.

Нормалізує кров’яний тиск

Природні нітрати, які містяться в буряку, в організмі перетворюються в окис азоту, завдяки якому розширюються кровоносні судини і знижується артеріальний тиск.

Підвищує витривалість

Вчені з університету Екстера (University of Exeter), Велика Британія, довели, що буряковий сік збільшує витривалість людини і дозволяє продовжити спортивні тренування на 16%.

Лікує дефіцит заліза і анемію

Червоний буряк містить значну кількість заліза, тому буряковий сік сприяє регенерації червоних кров’яних клітин. Він також є гарним домашнім засобом при порушеннях менструального циклу і симптомах менопаузи.

Робить шкіру красивою

Буряковий сік діє як потужний очищувач крові. Він також багатий вітаміном С, який прибирає запалення, вирівнює колір шкіри і надає їй природне сяйво.

Покращує травлення

Буряковий сік допомагає впоратися з проблемами травлення і поліпшити обмін речовин. Це відмінний натуральний засіб для лікування закрепів.

Виводить токсини

У буряках міститься багато пектинів. Вони захищають організм людини від руйнівної дії радіації і важких металів, перешкоджають розвитку в кишечнику шкідливих мікроорганізмів і беруть участь у виведенні “поганого” холестерину.

Джерело

Поділись


Новини партнерів