Медики назвали 7 причин вживати томати щодня

Томати бувають різними: насичено-червоними та жовто-бурими, овальними та круглими, тонко- та товстошкірими. У продажі часто можна зустріти як маленькі за розміром помідори, так і великі, які є неймовірно соковитими та апетитними.

Є величезна кількість різних сортів цього корисного продукту. Усі вони є однаково поживними та незамінними для гарного самопочуття та здоров’я.

Томати – це неймовірно смачний продукт, який можна використовувати під час приготування багатьох смачних та ситних страв.

Багато людей не наважуються щодня вживати томати, керуючись такими думками: “А що як вони викличуть у мене печію?”, “А що як високий вміст алкалоїдів у них стануть імпульсом до розвитку головного болю, мігрені та болю у суглобах?”.Вживати томати можна щодня, проте у помірній кількості.

За допомогою цього продукту можна не тільки покращити загальне самопочуття, але й підвищити якість тих страв, які ви їсте щодня. Проте зверніть увагу на один важливий фактор: завжди потрібно вживати томати лише органічного походження.

Якщо вам до вподоби томатний соус, радимо готувати його самотужки на основі свіжих помідорів та якісної оливкової олії. Під час термічної обробки корисні антиоксидантні властивості томатів підсилюються, тож якщо раніше ви не наважувалися готувати помідори, радимо взяти на озброєння цю корисну пораду.

Повірте, ваше здоров’я неодмінно вам подякує за таку турботу. Сподіваємося, що 7 основних причин вживати томати, про які ми поговоримо далі, переконають вас включити цей корисний продукт до свого раціону на регулярній основі.

Чому потрібно вживати томати щодня?

1. Це неймовірно поживний та незамінний продукт для всієї родини

Іноді ми навіть не здогадуємося, який корисний вплив можуть мати на організм ті чи інші продукти. Ми не можемо побачити всі поживні речовини, що входять до їхнього складу, неозброєним оком, а тому вважаємо, начебто їх і немає. Однак якщо ви щодня будете вживати томати, то організм неодмінно вам буде вдячний, адже до складу помідорів входять такі корисні сполуки:

  • Вітаміни (А, С, К, В6, фолієва кислота та тіамін)
  • Мінерали (калій, магній, марганець, фосфор та мідь)
  • Рослинні білки.

Хіба цього не досить для того, щоб неодмінно включити томати до свого раціону?

2. Томати корисно впливають на роботу серця

До складу томатів входять такі речовини, як клітковина у великій кількості, калій, вітамін С та холін (вітамін D4). Всі ці речовини суттєво знижують ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи.

  • Для прикладу, калій володіє здатністю регулювати кров’яний тиск та захищає від негативних наслідків, якими часто супроводжуються ішемічні захворювання.
  • Тим часом лікопени, що також містяться у томатах, регулюють рівень поганого холестерину та зменшують кількість небезпечних тригліцеридів у крові.

Не забувайте, що саме ці види жирів часто стають причиною розвитку багатьох серцево-судинних захворювань, оскільки вони повільно, проте невпинно стимулюють процес утворення жирових відкладень на внутрішніх стінках кровоносних судин.

3. Помідори нівелюють згубний вплив цигаркового диму

А ви палите? Можливо, ви живете або працюєте у середовищі, де навколо багато затятих курців? Якщо ви дали ствердну відповідь на ці запитання, радимо обов’язково вживати щонайменше по 1-2 помідори щодня. Цей корисний продукт допоможе зменшити згубний вплив цигаркового диму на організм.

  • Одними з найголовніших складових томатів є кумарова та хлорогенова кислоти.
  • Ці речовини є незамінними помічниками у боротьбі з нітрозамінами (вільними радикалами), які виробляються в організмі людини.
  • Не забувайте, що нітрозаміни – це головні карциногенні агенти, що містяться у цигарковому димі.

4. Томати покращують роботу травної системи

За умови регулярного вживання томатів можна знизити ризик розвитку таких неприємних розладів травлення, як закреп та діарея. Не забувайте, що помідори володіють неймовірними очищувальними властивостями, а отже, вони здатні виводити з організму шкідливі токсини. До того ж, завдяки високому вмісту клітковини, томати мають здатність стимулювати перистальтику травних м’язів та виділення шлункових соків.

5. Вони знижують ризик розвитку інфекцій сечових шляхів

Якщо ви почнете вживати томати на регулярній основі, то помітите, що запалення сечових шляхів відбуватиметься значно рідше, а протікатиме легше та швидше. Оскільки помідори містять багато води та калію, вони є незамінними для стимуляції процесу сечовиділення та виведення токсинів з організму разом з сечею.

Ба більше, за допомогою томатів можна прискорити процес очищення організму від зайвої рідини, солей та сечової кислоти. Погодьтеся, цей продукт є не лише смачним, але й неймовірно корисним!

6. Томати допомагають піклуватися про зір

Вітамін А, що входить до складу помідорів, позитивно впливає на якість зору людини. До того ж ця речовина є незамінною для профілактики розвитку дегенерації жовтої плями. Усім відомо, що вітамін А є потужним антиоксидантом, який має здатність нівелювати згубну дію вільних радикалів та піклуватися про стан тканин всіх внутрішніх органів.

7. Вони покращують стан і вигляд шкіри

За умови регулярного вживання томатів шкіра стає підтягнутою, еластичною та молодою на вигляд. Ба більше, ви помітите, що навіть зуби стануть міцнішими, а волосся – більш живим та блискучим.

  • Ви будете приємно вражені, але натуральний томатний сік має здатність лікувати опіки та будь-які інші поверхневі пошкодження шкірного покриву, особливо сонячні опіки.
  • Якщо ви любите у домашніх умовах готувати натуральні маски для обличчя з метою профілактики та лікування симптомів передчасного старіння, ви можете додавати до цих засобів свіжий помідор, подрібнений на терці.

Повірте, подібні сенсаційні засоби є незамінними для піклування про красиву шкіру. З усіх вищезгаданих переваг цього продукту можна зробити висновок, що регулярно вживати томати у помірній кількості потрібно всій сім’ї. Не бійтеся фантазувати і неодмінно використовуйте цей корисний продукт для приготування сніданку, обіду та вечері.

Джерело

Поділись


Новини партнерів