Фахівці назвали 6 продуктів, які провокують діабет

Експерти назвали 6 продуктів харчування, які провокують діабет та часто зустрічаються в щоденному раціоні. Дієтологи радять відмовитися або замінити таку їжу для підтримки здоров’я організму.

Вироби з рафінованого борошна швидко перетравлюються, через що в крові людини зростає рівень цукру. Борошняні продукти краще готувати з цільнозернових злаків, вибираючи на прилавку саме таку їжу. Схожа ситуація складається і з шліфованим білим рисом. Замість корисної клітковини від його споживання тіло отримує надлишок глюкози. Куди краще замінити звичний рис дикими сортами або червоним.

Дефіцит інсуліну в крові може виникнути завдяки любові до ковбасних виробів та їх щоденного вживання. Молоко, будучи важливим джерелом корисних мікроелементів, також впливає на ризик діабету. Великий вміст жирів пригнічує інсулін в організмі, тому для щоденного раціону продукт не підходить.

Нарешті, діабет безпосередньо пов’язаний з їжею, що містить цукор, включаючи соки, алкогольні і газовані напої. Солодощі незмінно впливають на рівень глюкози в крові, що призводить до ожиріння і нестачі інсуліну. При цьому в розумній кількості їсти цукор і десерти дієтологи не забороняють.

Джерело

Поділись


Новини партнерів