Як нормалізувати вагу без жорстких обмежень в їжі

Дієта чеського дієтолога доктора Хорвата розрахована на повних людей, чия вага складає 80 кілограмів і вище. Вона дозволяє спокійно і гарантовано скинути вагу до оптимального показника, при якому у людини вже не можна буде діагностувати ожиріння.

Ця дієта без голодувань і жорстких обмежень, які зазвичай разом з схудненням приносять організму стрес і негативні наслідки. Її завдання – навчити людину з харчовими порушеннями правильно і збалансовано харчуватися.

Калорійність меню дієти немаленька 1500-1700 калорій в день. Це те, що потрібно для повних людей, шлях до здоров’я яких лежить через поступове зменшення маси тіла.

Оскільки люди, які страждають надмірною вагою, зазвичай вживають в два або три рази більше належної їм норми, навіть незначне зменшення калорій, принесе їм значні результати.

Дотримуватися дієти Хорвата бажано 2 тижні. За цей час можна скинути від 4 до 6 кілограмів. Далі слід зменшити порції на одну п’яту і продовжити харчуватися по тій же схемі.

В меню дієти входить більшість звичних продуктів. Тому при переході на неї більшість не відчує, що їх в чомусь обділили, але зможе навчитися вживати ці продукти в правильній кількості і правильно поєднуючи. Ось приблизне меню на чотири дні.

ПЕРШИЙ ДЕНЬ

Сніданок: яйце, зварене НЕ круто, цільнозернові хлібці (50 г), кава з медом (ч.л.).

Другий сніданок: середньої величини зелене яблуко.

Обід: 150 г нежирної яловичини, 100 г картоплі, салат із зелені з заправкою з лимонного соку, чай з чайною ложкою меду.

Полудень: 0,5 л кефіру і груша середнього розміру.

Вечеря: 100 г нежирного балику, варене яйце, відварені овочі з 10 г вершкового масла, фруктовий сік.

ДРУГИЙ ДЕНЬ

Сніданок: половинка плавленого сирка, кава з медом і шматочком хліба грубого помелу.

Другий сніданок: один грейпфрут.

Обід: 100 г відвареного курячого філе, дві картоплини, свіжі огірки.

Полудень: невелика груша.

Вечеря: омлет з двох яєць і шинки, помідори, фруктовий сік.

ТРЕТІЙ ДЕНЬ

Сніданок: шматочок шинки, кава з медом, цільнозернові хлібці.

Другий сніданок: апельсин середнього розміру.

Обід: 150 г нежирної яловичини, 200 г картоплі, морква.

Полудень: склянка фруктового соку.

Вечеря: 2 запечених картоплини, 50 г нежирного сиру, мінеральна вода без газу.

ЧЕТВЕРТИЙ ДЕНЬ

Сніданок: кава з медом, хлібці (100 г).

Другий сніданок: дрібно натерта морквина з оливковою олією.

Обід: 100 г відвареної курячої грудки, 2 невеликі запечені картоплини, негазована мінеральна вода, дві часточки кавуна.

Полудень: кава з медом і молоком.

Вечеря: 200 г запеченої риби, зелень, мінеральна вода без газу.

Це меню приблизне. А це означає, що вуглеводомісткі продукти, такі як картопля, наприклад, можна замінювати кашами. Але при цьому ні в якому разі не цукерками. Мед можна замінювати сухофруктами (два-три фініка або інжиру або кураги). А один фрукт на будь-який інший сезонний або більш доступний за ціною.

Дієта для повних людей повинна бути збалансованою за кількістю білків, жирів і вуглеводів. Її завдання – налагодити обмін речовин, який у людей, що потерпають від ожиріння, давно порушений через неправильне харчування. Багато в чому завдяки цьому відбувається схуднення на початковому етапі переходу на здоровий спосіб життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів