Вчені: щоденне зважування збільшує ефективність боротьби із зайвою вагою

Щоденне зважування може допомогти досягти поставленої мети в боротьбі із зайвою вагою. Люди, які зважуються рідко, з меншою ймовірністю досягають потрібного рівня маси тіла. Відповідне дослідження було представлено на Науковій сесії Американської кардіологічної асоціації (American Heart Association’s Scientific Sessions) в Чикаго.

Вчені досліджували, як часто зважувалися 1042 дорослих людей (78% з них становили чоловіки, середній вік – 47 років), і поставили собі за мету встановити, чи впливає це на інтенсивність схуднення протягом року. Вони проаналізували дані про самостійні зважування, отримані в дослідженні Health eHeart, яке все ще триває. Учасники зважували себе самі вдома, при цьому вони не отримували від вчених інструкцій з приводу стратегій боротьби із зайвою вагою.

Автори виявили, що люди, які не зважувалися або зважувалися не більше одного разу на тиждень, не втрачали вагу протягом року. Ті, хто зважував себе 6-7 разів на тиждень, домагалися істотної втрати ваги (в середньому 1,7%) за рік.

Спостереження за своїм способом життя і за своєю вагою може збільшувати розуміння того, як зміни в способі життя впливають на масу тіла. Ці висновки підтверджують гіпотезу, що самоконтроль грає центральну роль у зміні способу життя і збільшенні успішності будь-якого способу боротьби із зайвою вагою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів