Фахівці розповіли, яка кава корисна для організму

Останніми роками все більшу популярність набирає холодна кава (з льодом). Навіть вважається, що вона виграє у гарячої, оскільки у меншій мірі провокує печію і інші проблеми зі шлунком. Чи так це насправді?

Чи відрізняється за хімічними властивостями класична гаряча кава від холодної? Пошуком відповіді на це питання зайнявся завзятий кавоман і професор університету Томаса Джефферсона Ніна Рао. В ході дослідження оцінювалися такі показники, як кислотність і антиоксидантна активність напоїв, які містили однакову кількість кавових зерен, але були приготовані з урахуванням різних температурних режимів. Як не дивно, але виявилось, що показники рН гарячої і холодної кави практично не відрізнялися між собою. Проте в гарячій каві були виявлені більш високі концентрації загальних кислот, які можуть бути пов’язані з антиоксидантною активністю напою і відповідно сприятливо впливати на здоров’я людини. У зв’язку з цим рекомендується віддавати перевагу саме свіжозавареній каві, а не її охолодженому двійникові.

Джерело

Поділись


Новини партнерів