Лікарі назвали незвичайний метод для лікування депресії

Лікарі пропонують лікувати депресію за допомогою гарячого намету.

Фахівці з університету Арізони (США) розробили нетривіальний спосіб боротьби з депресією. Вони стверджують, що самопочуття пацієнта покращає, якщо він 2 години проведе в так званому гарячому наметі. У намет вмонтовані нагрівальні елементи, а її стіни покриті срібними відбивачами, що дозволяє довести температуру усередині до 38 градусів.

Голову, правда, слід залишити зовні. Тоді процеси, що відбуваються при такому положенні тіла, простимулюють вироблення хімічних речовин, що відповідають за поліпшення настрою. Ці речовини – бета-ендорфіни, знамениті “гормони щастя”. Вони є природними болезаспокійливими, а також дарують людині цілий спектр приємних емоційних станів: від підвищеної самооцінки до ейфорії.

Відвідування гарячого намету слід повторювати раз в декілька тижнів. Зараз дослідники мають намір зайнятися комплексним вивченням цього методу. Перегрівання як спосіб боротьби з депресією зацікавило їх після того, як було доведено, що пацієнти починали краще себе відчувати після походу в сауну не лише у фізичному, але і в психологічному сенсі. На Русі ж благотворний ефект від жару відомий давно. Недаремно існує приказка: “В лазні митися – наново народитися”.

Джерело

Поділись


Новини партнерів