Лікарі назвали продукти, які знижують рівень цукру в крові

Цукровий діабет – зараз досить поширена хвороба. Це ендокринно-обмінне захворювання, яке характеризується інсуліновою недостатністю і підвищенням рівня глюкози в крові.

Часто причиною виникнення цукрового діабету стає неправильне харчування. Звичайно, коли захворювання приймає хронічну форму, однією зміною раціону від нього позбутися не можна, але послабити його наслідки з перспективою повного лікування в майбутньому можна.

Як знизити рівень цукру в крові

Олена Малишева рекомендує всім діабетикам ввести в раціон наступні три продукти. Згідно з медичними дослідженнями вони знижують не тільки рівень цукру, а й рівень холестерину в крові, надаючи комплексний вплив.

Кориця

На перший погляд це звичайна спеція. Але насправді її функція не зводиться тільки до надання стравам особливого смаку. Кориця містить в собі ціннамілацетат, проантоціанідіни, коричневий альдегід і коричневий спирт (ціннамальдегід).

Всі ці компоненти мають позитивний вплив на функціонування людського організму: знижують його сприйнятливість до інсуліну, нормалізують рівень холестерину, допомагаючи позбутися від тромбів в судинах, нормалізують рівень цукру в крові при діабеті. Регулярне вживання кориці зменшує ймовірність розвитку інфаркту, атеросклерозу, інсульту.

Краще купувати корицю в паличках і самостійно розтирати її в порошок. Починати можна з однієї чайної ложки без гірки в день. Додавати в йогурти, каші і навіть салати.

Лохина

Ускладнення цукрового діабету часто пояснюються розвитком оксидантного стресу. В організмі накопичуються вільні радикали, які руйнують судинну стінку, що порушує кровопостачання органів і тканин.

Лохина вважається потужним антиоксидантом. Вона багата антоціанами і флавоноїдами, які відновлюють чутливість рецепторів до інсуліну.

Рекомендується починати з 200 г лохини в день. Приймати в сирому вигляді, окремо від іншої їжі.

Оцет

Для лікування найкраще підійде яблучний або винний оцет. Він володіє антиглікемічними властивостями: допомагає розщеплювати крохмаль, який грає важливу роль в регулюванні рівня глюкози в крові.

Ацетилова кислота, яка міститься в оцті, знижує активність ферментів, які беруть участь у перетравлюванні вуглеводів. Таким чином, глюкоза, яка міститься в складних вуглеводах, з меншою швидкістю потрапляє в кров.

Рекомендується додавати одну столову ложку оцту в кожен салат. Замість оцту з тією ж метою можна використовувати сік лайма чи лимона.

Продукти, що знижують рівень цукру в крові необхідно поступово вводити в раціон діабетика, з метою поліпшення його стану. Без зміни звичок харчування відновлення буде важко добитися.

До лікування діабету потрібно підходити комплексно. У цьому процесі обов’язково повинен брати участь лікар, щоб прописати не тільки меню, але і препарати, які необхідно приймати під час хвороби.

Джерело

Поділись


Новини партнерів