Дієтологи підказали, як “скинути” 5 кг за два тижні

Експерти розповіли про переваги райдужної дієти.

Почнемо зі знайомства: творець і головний адепт райдужної дієти – доктор і нутриціолог Дінна Мініч. Хто, як не творець може дати саме точне пояснення своєї знахідки.

Райдужна дієта – це барвиста, розумна і інтуїтивна система, яка підводить під загальний знаменник те, що ви їсте і як ви живете, з єдиною метою – подарувати вам енергію і гармонію.

Як «працює» райдужна дієта?

Ми повинні вас попередити, що Дінна не дає чіткої формули: вам доведеться підлаштовувати своє харчування під потреби організму самостійно. В основі райдужної дієти – «кольорові цілісні продукти і природні добавки», тобто фрукти, овочі, зелень, ягоди і бобові. Звучить надто розмито? Конкретизувати своє меню ви зможете, відштовхуючись від того, які системи здоров’я (а їх, як кольорів у веселці – сім) вас хвилюють найбільше.

Що таке системи здоров’я?

Мініч стверджує, що існує сім систем здоров’я, які репрезентують усі органи організму. Кожній системі відповідає свій колір. Наприклад, «система вогню» відповідає за травлення і стосується таких органів, як шлунок, жовчний міхур, підшлункова залоза, печінка і тонкий кишечник. Для того, щоб все з перерахованого вище працювало, як швейцарський годинник, вам потрібно їсти більше жовтих продуктів: бананів, ананасів, лимонів, імбиру. А ось «система правди» знаходиться в надниркових залозах і пофарбована в червоний колір (відповідно, в вашому раціоні великий відсоток повинні складати грейпфрут, кавун, вишня, помідор).

У чому плюс райдужної дієти?

Все просто: коли основу вашого раціону складають овочі і фрукти, втратити зайву вагу не так складно. Кілограми будуть танути на очах! До того ж, ви будете в великих дозах отримувати вітаміни і корисні мікроелементи. І хоч Мініч радить віддавати перевагу продуктам певних кольорів, залежно від проблем зі здоров’ям, вона все ж наполягає, що у вашому раціоні має бути весь спектр веселки.

Чи варто її пробувати?

Цілком закономірно, що наукових досліджень на тему райдужної дієти ще не проводилось і навряд чи варто їх чекати. Дієтологи і лікарі відзначають позитивний вплив на здоров’я та самопочуття систем харчування, заснованих на рослинній їжі, але кажуть, що раціон, що складається з кольорових фруктів і овочів, не можна назвати повноцінним. Звідки черпати той же білок? Чи можна їсти м’ясо? Чи здатний банан вилікувати від гастриту? На ці питання поки немає відповідей. А поки вплив райдужної дієти на організм вивчено погано, радимо не випробовувати її на собі в чистому вигляді або відчувати тільки в якості розвантаження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів