Лікарі назвали один з найкорисніших фруктів для печінки

Цей дивовижний фрукт – справжня знахідка для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою!

Почнемо з того, що грейпфрут – це гібрид апельсина і помело. Він зберіг всі корисні властивості цих двох цитрусових, додавши до них свої власні. Отже, в чому ж користь грейпфрута, і чому його треба їсти регулярно?

Причина 1

У ньому мало калорій

Якщо ви стежите за своєю фігурою, грейпфрут для вас – справжня знахідка! У 100 грамах цього фрукта містяться всього-на-всього 35 ккал! А органічні кислоти, що входять до його складу, покращують обмінні процеси в організмі.

Причина 2

Зміцнює серцево-судинну систему

Регулярно вживаючи цей сонячний фрукт, ви забудете про високий тиск: грейпфрут знижує артеріальний тиск і регулює рівень холестерину і цукру в крові.

Причина 3

Покращує роботу печінки

Речовини, що входять до складу грейпфрута, прискорюють ферментацію, тим самим активізуючи роботу печінки.

Причина 4

Зміцнює імунітет

У грейпфруті, як і в інших цитрусових, міститься багато вітаміну С. У період застуд і вірусу грипу, з’їдаючи щодня пару часточок цього фрукта, ви вбережете себе від хвороб.

Причина 5

Допомагає ШКТ

Якщо ви страждаєте від запорів, введіть в свій раціон грейпфрут! Він нормалізує діяльність кишечника і покращує перистальтику завдяки вмісту в його складі пектину.

Причина 6

Рятує від депресії

Доведено: люди, що люблять грейпфрут, рідше страждають від апатії і безсоння. Він корисний при перевтомі, як фізичному, так і розумовому.

Причина 7

Є профілактикою онкозахворювань

До складу цього фрукта входить лікопін, речовина, що має антиоксидантні властивості. Лікопін запобігає поширенню ракових клітин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів