Медики назвали напій, який захищає від інфаркту та раку

1703

Фахівці Ланкастерського університету в ході досліджень виявили в зеленому чаї компонент, що знижує ризик розвитку раку і нейродегенеративних захворювань.

Як пояснили вчені, зелений чай виключно багатий молекулами складного флавоноїду (EGCG), який серед іншого уповільнює формування бляшок, що закупорюють коронарні судини і в гіршому випадку здатних привести до інфаркту.

Крім цього, EGCG впливає на білок-носій «хорошого холестерину», який, накопичується з віком і при деяких умовах може стимулювати відрив білкових бляшок.

В ході експерименту фахівці додали білок в чай, нагрів його в мікрохвильовці. З’ясувалося, що EGCG стимулює руйнування білкових ниток, допомагаючи утворенню нешкідливих фрагментів.

Але не варто забувати, що саме по собі вживання зеленого чаю не означає уповільнення розвитку коронарної недостатності. Більш дієвий спосіб домогтися цього – відмова від куріння, достатні фізичні навантаження, збалансоване харчування і відсутність стресів.

Джерело

Поділись


Магазин