Два яйця в день: чим це загрожує здоров’ю?

Якщо немає якихось спеціальних протипоказань, з’їдати щодня по два курячих яйця неймовірно корисно.

Медики пояснюють, що при споживанні двох курячих яєць в день організм отримає оптимальну кількість холіну, який вкрай необхідний для нормальної активності клітин головного мозку.

Крім того, додають фахівці, холін допомагає знизити ризик розвитку онкологічних захворювань. Згідно з даними ряду досліджень, у жінок, які в підлітковому віці щодня вживали яйця, ймовірність майбутнього раку була нижчою майже на 18 відсотків.

А ще курячі яйця містять в собі комплекс вітамінів групи B, які забезпечують здоров’я шкіри, нігтів, волосся, а також нервової системи. Завдяки насиченості вітамінами групи B курячі яйця дуже корисні вагітним і їхнім майбутнім дітям.

Всупереч популярній теорії, холестерин з курячих яєць не шкідливий, так як урівноважений фосфатидами, і омега-3 кислотами. А завдяки великій кількості антиоксидантного компонента лютеїну в яйцях, їх вживання підтримує зір.

Медики запевняють: яйця уповільнюють процес старіння, оскільки є чудовим джерелом білка і амінокислот. Голландські вчені провели кілька експериментів і дійшли висновку: регулярне споживання яєць сприяє зникненню пігментних плям і навіть розгладжує зморшки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів