6 вегетаріанських страв, в яких більше білка чим в м’ясі

Експерти назвали 6 здорових вегетаріанських страв, які містять більше білка, ніж м’ясо і молоко. Це ще раз доводить, що вегетаріанське харчування може бути цілком адекватним за кількістю білкової їжі.

Досить часто любителям вегетаріанського способу життя дорікають в тому, що дотримання цього раціону, який виключає будь-які джерела їжі тваринного походження, позбавляє їх одного з трьох ключових компонентів здорового харчування – білкових продуктів. Білок дуже важливий для нашого здоров’я. У реальності, після води білки знаходяться на другому місці в списку необхідних субстанцій для організму. Справа в тому, що білок являє собою важливий компонент для кожної клітини тіла, адже волосся і нігті переважно складаються з білка. Саме його використовує організм для будівництва і відновлення м’язів. Нарешті, білки забезпечують нам ситість і боротьбу із зайвою вагою. Але виявляється, в вегетаріанському харчуванні багато страв, які містять білків більше, ніж м’ясо і молоко. І ось 6 найбільш ключових.

Вміст білка в насінні конопель становить 31 г на порцію в 100 г. Вони насичені білками і містять всі 22 відомих амінокислот. Крім того, в цьому насінні безліч жирних кислот Омега-3 і Омега-6, що робить їх чудовою альтернативою рибі.

Темпу – це традиційний соєвий продукт, який дуже популярний в Індонезії. Він виготовлений з приготованих соєвих бобів, які зазнали бродіння, з яких роблять щось на зразок торта. Даний продукт можна розрізати і готувати подібно тофу. До речі, це відмінна альтернатива тофу, так як містить ще більше волокон і білків.

Власне в соєвих бобах міститься 18 г білка на одну порцію приготованого продукту. Соєві боби забезпечують майже всі необхідні організму найважливіші амінокислоти, як це роблять і білки тваринного походження.

У чорній квасолі міститься 15 г білка на одну приготовану чашку продукту. Це не тільки відмінне джерело білка, але і продукт, що містить волокна, калій, фолати, вітамін B6 і безліч фітонутрієнтів.

Ну і замикає наш список мигдальна олія, в одній столовій ложці якої міститься 12 г білка. Це еквівалент повноцінної чашки жирного коров’ячого молока.

Джерело

Поділись


Новини партнерів