Лікарі розповіли, які квіти категорично заборонено вирощувати в своєму будинку

Рослини протягом багатьох століть співіснували поруч з людиною. В результаті спостережень за ними у людей виробилася ціла система прикмет і забобонів. Наприклад, багато хто переконаний, що деякі квіти не можна приносити в будинок, так як вони приносять біду.

Плющ. Його, як і інші виткі рослини, називають «чоловікогоном». Вважається, що незаміжня жінка, у якої вдома росте плющ, не вийде заміж, а якщо і вийде, то чоловік в будинку надовго не затримається. Люди вважають, що найбільш небезпечною ця рослина є для молодят: вона провокує розлади і сварки.

Гібіскус. Цю квітка не рекомендується заводити незаміжнім особам: особисте життя піде під укіс. Наприклад, якщо є коханий, то він під впливом гібіскуса може піти до іншої.

Традесканція. Ще один «чоловікогін», згідно забобонам. За повір’ям, якщо ця рослина знаходиться в будинку, де живе подружня пара, то шлюб незабаром зруйнується і чоловік піде з сім’ї.

Фікус. Його називають «рослиною вдів». До війни фікус був дуже поширеною домашньою рослиною: люди вірили, що він привертає достаток і благополуччя. Але в повоєнний час думка про нього змінилася. Помітили, що в тих сім’ях, де чоловіки і батьки повернулися з фронту живими, фікусів не було. Так ці рослини стали користуватися поганою славою, і багато колишніх власників поспішили від них позбутися.

Пальма. Народна поголоска стверджує, що якщо занести пальму в будинок, то трапиться велике горе. До революції багато заможних і знатних людей тримали в будинках пальми в діжках. І чим все для них закінчилося з приходом до влади більшовиків? Правда, кажуть, що трагічних наслідків можна уникнути, якщо не внести пальму на руках, а вкотити її – скажімо, на візку.

Кактус. З ним пов’язано відразу кілька повір’їв. З одного боку, вважається, що кактуси захищають будинок – відлякують грабіжників. З іншого, ці рослини нібито не дають жінкам влаштувати особисте життя. А якщо у жінки вже є чоловік, то кактус все одно не рекомендується тримати вдома – чоловік буде випивати.

Фіалка. Фіалку вважають шкідливою для жінок. За повір’ям, дівчина, у якої вдома росте ця квітка, ніколи не вийде заміж по любові, а швидше за все, на все життя залишиться на самоті. Також фіалка якимось містичним чином викликає захворювання жіночих репродуктивних органів.

Бузок. Ми любимо наламати на вулиці оберемок бузку і принести додому. Але від букета пахучих квітів може не тільки розболітися голова: повір’я говорить, що бузок притягує нещастя.

Кали. Ці витончені і вишукані квіти вважаються «похоронними». Їх цілком доречно принести на могилу до небіжчика, а ось додому – не рекомендується: за повір’ям, вони приносять в будинок печаль.

Братки. Їх часто садять на могилах. А ось вдома вони абсолютно недоречні: можуть принести якщо не смерть, то хвороби і неприємності.

Папороть. Досить правдивим є повір’я про те, що знайдена в ніч на Івана Купала квітка папороті відкриває людині скарби. Однак в деяких краях вважається, що папороть приносить в будинок біду і буде притягувати до господарів різноманітні нещастя. В інших же місцях вірять, що папороть, навпаки, відводить від людей зло. І якщо рослина раптом засихає, значить, вона прийняло на себе порчу, що призначалася мешканцям будинку.

Очерет. Його здавна називали «квіткою небіжчика», і у наших предків він асоціювався зі смертю. Ймовірно, тому що очерет росте на болоті, а болота завжди вважалися згубними місцями. Сьогодні багато людей, побувавши біля водойм або в сільській місцевості, приносять очерет додому і ставлять у воду. Цього робити не можна! Народне повір’я однозначно стверджує, що очерет нібито до небіжчика.

Джерело

Поділись


Новини партнерів