Вчені з університету Мічігану (США) з’ясували, що кориця допомагає позбавитися від зайвої ваги. Стаття дослідників опублікована на сайті навчального закладу.
В ході експериментів, які проводилися як над мишами, так і за участю людей-добровольців, було встановлено, що коричневий альдегід – речовина, що надає кориці її смак і колір, – перешкоджає розвитку ожиріння і гіперглікемії.
Цей компонент безпосередньо впливає на жирові клітини (адипоцити), змушуючи їх спалювати енергію за допомогою процесу термогенезу.
Як відзначають автори дослідження, під впливом коричневого альдегіду зростала експресія генів і ферментів, відповідальних за ліпідний обмін, а також збільшувалася кількість білків Ucp1 і Fgf21, що грають важливу роль в спалюванні жиру.