Для чого потрібна цинкова мазь

Відмінною особливістю цього препарату є простий склад з двох компонентів. Тому цинкова мазь не має побічних ефектів і добре переноситься навіть при схильності до алергічних реакцій.

Крім того, цинкова мазь не викликає звикання, тому медикамент можна використовувати досить довго.

Препарат використовують у боротьбі з опіками, запаленнями, шкірними гнійниками, від саден і порізів. Також мазь нерідко використовується в догляді за шкірою немовлят, так як справляється з попрілостями.

Цинкова мазь наноситься тонким шаром і виключно на проблемних місцях. Вся справа в тому, що вона володіє комедогенним ефектом і може закупорити сальні залози, викликати появу вугрів. Шар засобу оновлюють кожні 3 години, закривати пов’язкою його не потрібно.

Препарат відмінно допомагає при боротьбі з прищами – вся справа у властивостях активного інгредієнта. Цинкова мазь регулює діяльність сальних залоз, абсорбує зайвий жир, бореться із запальними процесами, підсушує запалення, загоює ранки від вугрів і видавлювання.

Засіб наноситься виключно точково, ні в якому разі не можна обробляти ним великі ділянки шкіри. У складі препарату є вазелін або парафін, а вони мають властивість накопичуватися в порах і забивати їх.

Не забувайте попередньо очистити шкіру і продезінфікувати її. Для цього можна використовувати настоянку календули.

Джерело

Поділись


Новини партнерів