Як зміниться ваше тіло після відмови від газованої води?

Якщо ви час від часу вживаєте дієтичні газовані напої, нічого страшного не трапиться. Проте, якщо така газована вода є постійною частиною вашого раціону, вам слід замислитися. Якщо ви відмовитеся від подібної звички, ваше тіло чекають певні зміни.

Порожнина рота

Дієтичні напої можуть негативно впливати на зуби і викликати карієс. Австралійські дослідники піддавали зуби впливу звичайної газованої води і дієтичної.

Було встановлено, що в кожному окремому випадку емаль починає руйнуватися. Це може бути пов’язано з кислотним складом таких напоїв. Словом, навіть якщо в газованій воді немає цукру, вона все одно може бути шкідливою для порожнини рота. Намагайтеся не забувати про це і скоротити вживання даного продукту.

Менструальний цикл

Вживання напоїв з кофеїном і штучними підсолоджувачами призводить до раннього початку менструації. Дослідники встановили це, вивчаючи дані про дівчаток від дев’яти років і простежуючи їх розвиток до повноліття.

Вагітність

Жінки, які щодня вживають дієтичну газовану воду, підвищують ймовірність передчасних пологів. При цьому дослідникам не вдалося встановити зв’язок між вживанням звичайної газованої води і передчасними пологами. Втім, це в будь-якому випадку шкідливий продукт, так що його вживання слід обмежувати.

Метаболізм

Люди, які випивають мінімум порцію дієтичної газованої води в день, відрізняються підвищеним ризиком метаболічного синдрому. Метаболічний синдром – це комбінація кількох проблем зі здоров’ям: підвищеного рівня цукру в крові, гіпертонії, великого обхвату талії. Такий стан підвищує ризик діабету, серцевих захворювань та інсульту, серйозно знижуючи якість життя.

Харчування дитини

Вчені проаналізували грудне молоко двадцяти жінок. Було встановлено, що штучні підсолоджувачі цілком можуть потрапляти в молоко. Не був знайдений аспартам – ймовірно, він руйнується ще до того, як потрапить у кров.

Апетит

Експериментальне дослідження показало, що люди, що вживають дієтичну газовану воду, частіше вживають солодощі. На цей рахунок потрібні додаткові експерименти. Слід зазначити, що зв’язок може бути не причинно-наслідковим – просто люди вважають за краще таку групу продуктів.

Стійкість до алкоголю

Якщо ви будете змішувати спиртні напої з газованою водою, ви сп’янієте швидше. Дослідники давали піддослідним різні коктейлі і було встановлено, що поєднання спиртного з дієтичною газованою водою призводить до максимальної концентрації алкоголю в крові. Навіть якщо ви обмежуєтеся однією порцією, наслідки можуть бути дуже помітними.

Здоров’я серця

Жінки після менопаузи, що вживають більше двох порцій дієтичної газованої води в день, можуть зіткнутися з проблемами з серцем – аж до серцевого нападу. Втім жінки з такою звичкою, які брали участь в дослідженні, зазвичай страждали від зайвої ваги, курили і хворіли на діабет, так що невідомо, в чому конкретно причина – в напоях або в неправильному способі життя.

Рівень зволоження

Безумовно, частина дієтичного напою дійсно служить для підвищення рівня рідини в організмі, проте куди більш вражаючий ефект ви отримаєте від звичайної питної води або багатого антиоксидантами чаю. Можна також пити мінеральну воду, якщо ви любите бульбашки газу.

Ризик раку

У дієтичної газованої води цукор замінюють хімічними речовинами, які не тільки служать консервантами, а й можуть викликати серйозні проблеми зі здоров’ям. Втім, зміст таких речовин дуже невеликий, так що дія мінімальна.

Стан скелету

Люди у віці, які регулярно вживають дієтичні газовані напої, відрізняються зниженою щільністю стегнових кісток. Експерти ще не змогли встановити, в чому конкретна причина – в тому, що напій порушує засвоєння кальцію, або в чомусь іншому.

Фертильність

У деяких випадках упаковки газованих напоїв можуть містити бісфенол, речовину, яка порушує репродуктивне здоров’я, призводить до метаболічного розладу і інших проблем зі здоров’ям. Крім того, вживання газованої води під час вагітності веде до дитячого ожиріння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів