Основні причини появи гастриту

Гастритом вже нікого не здивуєш у наш час. Захворювання зустрічається у кожної другої людини. Що може викликати гастрит?

Невміння поводитися в стресових ситуаціях. Від гастриту в основному страждають дратівливі, емоційні люди. Вони дуже люблять провокувати конфліктні ситуації, довго їх обмірковувати. Відповідно до такої науки, як психосоматика, причиною гастриту може бути тривале відчуття невизначеності в житті і страждання від цього, придушення своїх емоцій і почуттів, невміння сказати “ні”, бажання для всіх бути хорошими на шкоду собі.

Неправильне харчування. Кожен знає, що вживання смажених, копчених, жирних страв, гострих спецій і соусів шкодить здоров’ю. Будь-яка їжа, що подразнює стінки шлунка може спровокувати гастрит. Слідкуйте за режимом харчування: прийом їжі повинен бути кожні 3-4 години невеликими порціями. Не вживайте каву і чай на голодний шлунок.

Куріння і надмірне захоплення алкогольними напоями практично завжди призводять до хронічного гастриту. Слизова оболонка шлунка постійно подразнюється, порушується її захисний бар’єр і починається запальний процес.

Звичка погано пережовувати їжу також належить до однієї з головних причин виникнення гастриту, оскільки порушується процес травлення і слизова дратується. В результаті виникає дискомфорт в шлунку, болі, печія.

Недотримання правил гігієни. Якщо не стежити за чистотою рук перед їжею і погано мити продукти перед приготуванням їжі, є ризик харчового отруєння і як підсумок – запалення шлунково-кишкового тракту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів