Як звичайна малина допоможе знизити ризик хвороби серця

Згідно з дослідженням Королівського коледжу Лондона, малина підтримує здоров’я судин і сприяє нормальній циркуляції крові. Ефект від споживання малини перевірили на прикладі 10 осіб. Деякі з них вживали смузі з 200 або 400 грамами замороженої малини. Також була контрольна група, яка вживала інший напій.

Всі напої були однаковими за кольором, смаком і рівнем поліфенолів (рослинних антиоксидантів). Такий підхід дозволив зрозуміти, що будь-який спостережуваний ефект можна списати саме на особливості малини. У добровольців аналізували кров і сечу до вживання смузі, через дві години і через добу.

Виявилося, добровольці, які вживали смузі з малиною, через дві години мали поліпшені показники еластичності судин. Вони зберігалися приблизно через 24 години. На думку вчених, якщо за допомогою малини домогтися збереження показників досить довго, можна реально знизити ризик хвороби серця на 15%. Плюс був зафіксований в крові зростання концентрації метаболітів уролітину. Вони є результатом переробки з’єднання з малини, відомого як елаготанін (корисні дубильні речовини).

Поділись


Новини партнерів