Лікарі назвали напій, яким варто втамовувати спрагу в спеку

Неправильний вибір напою в спеку може привести до летального результату.

У спекотну погоду у людини повільний обмін речовин, тому організм відчуває себе втомленим, і якщо людина рясно потіє – вона відчуває спрагу. Все це викликає у більшості людей великий дискомфорт. Щоб змінити своє здоров’я на краще, потрібно обмежити свою дієту і слідувати порадам лікарів-дієтологів. Л

На Сході в спеку п’ють гарячий чай, оскільки це добре охолоджує. Дуже корисно пити охолоджені напої зеленого кольору. І якщо додати лимон або м’яту, то ефект посилиться в кращу сторону. Природний фруктовий сік дуже корисний в спеку. Він не лише втамовує спрагу, а й зменшує відчуття голоду і живить організм вітамінами та дарує бадьорість. Доцільно не вибирати густі соки з апельсинів і яблук.

Лікарям став відомий універсальний напій, втамовує спрагу в спеку, але не варто забувати і про їжу. Є деякі давно відомі правила харчування влітку: не варто їсти солоні і солодкі продукти, не пити міцні напої, не переїдати, їсти сирі овочі і фрукти. Дотримання цих правил допоможе впоратися зі стресом, підвищенням температури і навіть схуднути. У цьому випадку тепло є кращим помічником.

Споживання цукру викликає утримання спраги і води в організмі, запобігаючи природному випаровуванню. Тому людське тіло нагрівається і людина може знепритомніти. Також впливає на організм і сіль. Алкогольні напої мають шкідливий вплив на організм людини, особливо в спеку. Алкоголь зберігає воду в тканинах, де її нагрівають до високої температури. Це може викликати інсульт і втрату свідомості.

Краще втамувати спрагу столовою мінеральною водою, тому що вона містить солі і мінерали, які виходять, коли людина пітніє. Пити воду потрібно невеликими порціями.

З м’ясних продуктів краще вибрати пісне куряче м’ясо, з’їсти більше свіжих овочів, будь-яку зелень, а також фрукти і ягоди. Вони дуже багаті вітамінами, мінералами і додатковою «вологістю». Важкі м’ясні бульйони найкраще замінити легкими літніми супами, такими як окрошка, суп з буряка або гаспачо.

Поділись


Новини партнерів