Як позбутися від неприємного запаху ніг

Пітливість ніг і неприємний запах від них – проблема, з якою стикається кожен другий, особливо в осінньо-зимової період. Як же з нею боротися?

Є певний ряд причин пітливості ніг:

  • шкірні захворювання;
  • фізичне навантаження;
  • ендокринні захворювання;
  • злоякісні пухлини;
  • неякісне взуття;
  • нерегулярні гігієнічні процедури;
  • патологічна схильність організму depositphotos.com Звідки береться неприємний

Потові залози, що знаходяться на ступнях, виділяють піт – розчин, який на 99% складається з води, і одного відсотка різних солей, кислот, аміаку і хлору. Тобто піт – це джерело бактерій. Неприємний запах з’являється після того, як ці виділення починають розщеплюватися і окислюватися. В результаті, стопи стають сприятливим середовищем для розмноження мікробів.

Як впоратися з неприємним запахом і пітливістю ніг:

Добре допомагають трав’яні ванночки для ніг. Ось кілька ефективних народних рецептів:

Сольова ванночка: Щоб приготувати сольову ванночку для ніг, потрібно підготувати невеликий тазик, налити туди два літри теплої води і додати три столові ложки морської солі і добре розмішати, щоб вона повністю розчинилася. Парити ноги в такій воді потрібно приблизно двадцять хвилин.

Ванночка з кори дерев: Насамперед потрібно приготувати відвар. Для цього візьми одну столову ложку вербової кори, одну столову ложку дубової кори і залий їх півтора літрами води і вари на невеликому вогні не більше десяти хвилин. Потім слід ретельно процідити відвар. Коли він охолоне, опусти туди ноги. Через п’ятнадцять хвилин вийми ноги. Повторювати цю процедуру рекомендується щодня.

Ванночка з кропиви: Щоб приготувати ванночку з кропиви, візьми три столові ложки трав кропиви, м’яти і шавлії і залий окропом. Коли відвар добре настоїться, проціди його. Тримати ноги в ньому потрібно не більше двадцяти хвилин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів