Можна їсти все: названий кращий варіант схуднення без дієт і спорту

healthy eating, dieting, slimming and weigh loss concept - close up of green apple, measuring tape and salad

Як швидко схуднути без виснажливих вправ, а також строгих дієт, знають дієтологи. Одну з фішок ідеальної фігури раніше відкрив відомий лікар.

Їсти всі продукти без обмеження і при цьому абсолютно не поправлятися – звучить як фантастична історія, але тим не менше про це мріє кожна сучасна жінка. І дійсно, на думку дієтологів, це цілком реально, якщо знати один секрет. Правило просте – можна їсти будь-які продукти без обмежень, але тільки в певний час дня.

Такий режим харчування, на думку американських вчених, дозволяє знизити не тільки вагу, але і артеріальний тиск. При цьому даного режиму харчування нескладно дотримуватися.

Дослідники з Університету Іллінойсу в Чикаго провели перший в своєму роді експеримент, який показав користь повного доступу до їжі в певний час дня і обмеження прийому їжі в інші години у людей з ожирінням.

Фахівці вивчили вплив обмеженого в часі прийому їжі у добровольців з ожирінням, середній вік яких становив 45 років.

Учасники дослідження могли приймати будь-яку їжу в необмеженій кількості в період часу між 10.00 ранку і 18.00. Однак, протягом останніх 16 годин учасники могли пити тільки воду або напої, які майже не містять калорій. Випробування тривало протягом 12 тижнів.

У порівнянні з контрольною групою, учасники, які дотримувались вказаного режиму харчування, споживали за добу меншу кількість калорій, в результаті чого у них знижувалася вага, а також артеріальний тиск. В середньому учасники дослідження з’їдали на 300 кілокалорій менше, це дозволило зменшити вагу тіла на 3%, а рівень артеріального тиску на 7 мм рт.ст.

“Основним висновком цього дослідження є те, що знизити вагу можна і без постійного підрахунку калорій або виключення певних страв з раціону”, – зазначила автор дослідження, американський професор кінезіології і харчування Кріста Вараді.

Незважаючи на те, що це перше дослідження, присвячене дієті 16/8 (16 годин голодування і 8 годин харчування), доктор Вараді відзначає схожість її результатів з більш ранніми даними про інтервальні типи дієт.

“Результати, які ми отримали, спостерігалися також і в інших дослідженнях, в яких необхідно було голодувати протягом одного дня. Очевидною перевагою дієти 16/8 є легкість її дотримання. У нашому дослідженні ми спостерігали меншу кількість пацієнтів, що вибулив через порушення режиму харчування, в порівнянні з іншими випробуваннями”, – зазначила доктор Вараді.

“Попередні дані, отримані в дослідженні, вселяють довіру, але це потребує проведення більш масштабних тривалих рандомізованих досліджень. До підбору дієти необхідно підходити індивідуально, оскільки навіть невелика ефективність методу може позитивно відбитися на здоров’ї пацієнта”, – підсумували дослідники.

Джерело

Поділись


Новини партнерів