Ці овочі здатні вилікувати грибок

У цій статті ми підібрали для вас декілька рецептів народної медицини, які допоможуть позбутися від грибка.

Мазь з цибулевим лушпинням від грибка

Сушене лушпиння ріпчастої цибулі розтерти в порошок і ретельно змішати з вершковим маслом або свіжим жиром в пропорції 2:3. Можна додати 1 частину розтертих в порошок сушених суцвіть календули лікарської або ромашки аптечної. При грибку шкіри і нігтів наносити мазь щовечора на уражені ділянки, попередньо розпарити ноги і витерши їх насухо. Лікуватися до одужання.

Настоянка часнику від грибка

350 г очищених зубчиків часнику розтерти в ступці, скласти в пляшку з темного скла і залити 0,5 горілки (можна використовувати 70% спирт). Закрити, настоювати в прохолодному темному місці протягом 10 днів, процідити. При грибкових захворюваннях шкіри і нігтів обробляти настоянкою уражені місця 1 раз в день. Якщо для приготування настоянки використаний спирт, засіб потрібно розвести водою в пропорції 1:1.

Мазь з часником від грибка

Очищені зубчики часнику подрібнити (в ступці або на дрібній тертці) і ретельно змішати з вершковим маслом в пропорції 1:1. При грибкових захворюваннях шкіри щодня накладати на уражену ділянку пов’язку з маззю і залишати на добу, замінюючи на наступний день свіжою. Лікуватися до одужання.

Цибулевий сік від грибка

Очистити і подрібнити цибулину, відтиснути сік. Змащувати ним уражені грибком ділянки 1 раз на день. Зберігати сік не слід, використовувати свіжий. Лікуватися до одужання.

 

Поділись


Новини партнерів