Лікарі назвали хвороби, які призводять до раптової смерті

Лікарі перерахували хвороби, від яких найчастіше настає раптова смерть. Судячи зі статистики, на першому місці стоять серцево-судинні захворювання.

Як виявилося, передумови для раптової смерті є завжди. Експерти стверджують, найголовніше не випустити з уваги небезпечні симптоми прийдешньої біди. Виходячи з опитування експертів, перше місце в списку таких захворювань віддано проблемам із серцево-судинними недугами. Це може бути ішемічна хвороба серця, хронічна серцева недостатність, інфаркт міокарда. Лікарі настійно рекомендують при появі задишки, болю в лівій груді негайно звернутися за допомогою до фахівців. Слід розуміти, що блискавичної «серцевої» смерті не буває.

Інсульт також не може з’явитися раптово, вже за кілька днів з’являються перші сигнали майбутнього удару. До симптомів наближення біди відносяться: порушення зору, сильний головний біль, втрата свідомості, слабкість і нудота. Людина, ігноруючи ознаки наближення небезпеки по своїй волі заганяє себе на той світ.

З тромбоемболією справи йдуть вже складніше, тому що тромб, який відірвався може утворитися в будь-якому місці. Але, якщо блокуванню підлягають судини головного мозку, миттєва смерть неминуча. Убезпечитися від цього стану можливо лише відмовившись від продуктів, що уповільнюють кровотік, до них відносяться: консервовані продукти, алкоголь, копченості, ковбасні продукти.

Аневризма, що характеризується розривом аорти не менш підступна, так як розпізнати її заздалегідь практично неможливо. Врятувати становище справ можуть тільки обстеження в регулярному режимі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів